Νέα

Άραγε, πόσοι από εμάς είμαστε ευτυχισμένοι με το σώμα μας

Άραγε, πόσοι από εμάς είμαστε ευτυχισμένοι με το ύψος μας; Δεν θα θέλαμε κάποιοι να είμαστε λίγο ψηλότεροι ή ίσως και λίγο πιο κοντοί;

Ορισμένα αγόρια ονειρεύονται να κοιτάζουν τα αστέρια του μπάσκετ ευθεία στα μάτια, όπως άλλωστε και μερικές κοπέλες, θα ήθελαν να στέκονται δίπλα στα διασημότερα top-models, χωρίς να τις κοιτούν από χαμηλά. Κάποιοι άλλοι πάλι, είναι τόσο ψηλοί που νιώθουν κυριολεκτικά σαν τη μύγα μέσα στο γάλα, ανάμεσα στους φίλους και τους συγγενείς τους.

Παρόλα αυτά, όταν φτάνουμε σε ηλικία που έχει πια τελειοποιηθεί η δομή του σκελετού μας, συνήθως  μοιάζουμε περισσότερο με τους γονείς μας παρά με τα αστέρια των ονείρων μας. Καμπουριάζουμε,  ρίχνουμε το βάρος μας  προς μια πλευρά, περπατάμε λάθος. Φανταστείτε ότι  είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που κάνουμε στην καθημερινότητα μας και  πρέπει να προσέξουμε. Η πιο σωστή και  άμεση λύση είναι να αναζητήσουμε συμβουλές  και βοήθεια από το κέντρο Scoliosis Spine Laser Center.  Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να βρεθούμε πιο κοντά  στο όνειρο μας.

Η εφηβεία δεν είναι πάντα εύκολη. Συνήθως συνοδεύεται από ενοχλητικές καταστάσεις. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με την   σπονδυλική μας στήλη.  Το σώμα μας αλλάζει,  οι καθημερινές σχολικές υποχρεώσεις  τρέχουν και οι παραμορφώσεις κάνουν την εμφάνισή τους . Στη συγκεκριμένη  κατηγορία κατατάσσεται η Σκολίωση .

Η παραμόρφωση εμφανίζεται συνήθως την περίοδο της ταχείας ανάπτυξης λίγο πριν την εφηβεία,  από τα 9 έως τα 12 στα κορίτσια και στα 13 με 14 έτη στα αγόρια.

Η σκολίωση μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε. Για κάποιον ανεξήγητο λόγο όμως, είναι οκτώ φορές πιο συχνή στα κορίτσια παρά στα αγόρια. Επίσης στα κορίτσια η πάθηση είναι συνήθως πιο σοβαρής μορφής.

Σκολίωση ορίζεται η παραμόρφωση της Σπονδυλικής Στήλης, που δημιουργεί παρέκκλιση ή πλάγιο κύρτωμα κατά το μετωπιαίο, και συχνά συνοδεύεται από στροφή των σπονδύλων κατά το εγκάρσιο επίπεδο. Τα αίτια της σκολίωσης, η ηλικία εμφάνισης και η πρόγνωση ποικίλλουν. Η αντιμετώπισή της εξαρτάται πρώτα από την έγκαιρη διάγνωση και από τη μορφή της σκολίωσης. Η ιδιοπαθής σκολίωση  των εφήβων είναι η άγνωστης αιτιολογίας οργανική σκολίωση που την ανακαλύπτουμε στις ηλικίες από 10 έως 18 ετών. Είναι ο πιο συχνός τύπος σκολίωσης και παρά την εκτεταμένη και πολύχρονη επιστημονική έρευνα δεν έχει βρεθεί  αιτιοπαθολογικός μηχανισμός. Γι΄ αυτό την ονομάζουμε  ιδιοπαθή, δηλαδή χωρίς γνωστή αιτία, προερχόμενη από “ίδιον πάθος”.

‪#‎ScoliosisAwarenessMonth‬ ‪#‎Scoliosis‬