Νέα

Αρώματα και άφτερ σέιβ δεν έχουν θέση εντός των νοσοκομείων.

Καναδοί επιστήμονες πρόκειται να αλλάξουν τα δεδομένα της σωματικής υγιεινής .  Αρώματα και άφτερ σέιβ μπορεί να είναι επικίνδυνα σύμφωνα με την τελευταία έρευνα.

Σε άρθρο , που δημοσιεύεται στην «Επιθεώρηση της Καναδικής Ιατρικής Εταιρείας» (CMAJ), οι δόκτορες Κεν Φλέγκελ και Τζαίημς Μάρτιν αναφέρουν ότι τρεις στους δέκα ανθρώπους  που νοσηλεύονται έχουν κάποιου βαθμού ευαισθησία στα τεχνητά αρώματα που φορούν  γιατροί και μέλη  νοσηλευτικού προσωπικού.

Επιπλέον, περισσότεροι από ένας στους τέσσερις πάσχοντες από άσθμα λένε ότι τα αρώματα επιδεινώνουν την κατάστασή τους. Οι κρίσεις άσθματος θεωρητικώς μπορεί να προκληθούν από κάθε είδους διεγερτική ουσία – από τον καπνό των τσιγάρων έως ένα άρωμα. Υπό αυτές τις συνθήκες, οι δύο γιατροί υποστηρίζουν ότι τα προϊόντα με αρώματα δεν έχουν θέση εντός των νοσοκομείων.

«Αν και τα τεχνητά αρώματα έχουν σχεδιαστεί για να μας κάνουν πιο ελκυστικούς, μπορεί να οδηγήσουν σε αθέλητη βλάβη των ανθρώπων που είναι ευαίσθητοι αναφέρουν χαρακτηριστικά Καναδοί επιστήμονες.