Νέα

Διατροφή και Ανάπτυξη των παιδιών

Σε ποιο ύψος θα φτάσει το παιδί μας εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Οι πιο σημαντικοί είναι η κληρονομικότητα και το φύλο. Υπάρχουν όμως και άλλοι σημαντικοί παράγοντες στους οποίους μπορούμε να παρέμβουμε ώστε να εξασφαλίσουμε το μέγιστο δυνατό ύψος. Συγκεκριμένα η διατροφή, η άσκηση, ο ύπνος και η κατάσταση υγείας είναι παράγοντες που προσδιορίζουν σε ποιο ύψος θα σταματήσει η ανάπτυξη.

Πρόσφατες μελέτες απέδειξαν ότι οι καλοί όροι υγιεινής και η άθληση κάνουν τα παιδιά ψηλότερα. Παράλληλα , από γερμανική έρευνα προκύπτει ότι τα αγόρια και τα κορίτσια που αθλούνται αποκτούν περισσότερη μυϊκή δύναμη και καλύτερο συντονισμό του σώματός τους. Αυτό όμως που έχει ενδιαφέρον, κυρίως για τους γονείς είναι ότι τα παιδιά που αθλούνται συστηματικά συγκεντρώνονται πιο εύκολα και καλύτερα στα μαθήματά τους με αποτέλεσμα να βελτιώνονται και οι σχολικές επιδόσεις τους

Ιδιαίτερα στα παιδιά η άσκηση βοηθά στην καλή σωματική ανάπτυξη (σκελετική και μυϊκή) και στη διατήρηση της υγείας και της ευεξίας, ενώ σε ψυχολογικό επίπεδο στην κοινωνικοποίηση τους με άλλα άτομα της ίδιας ηλικίας αλλά και στην εκτόνωση από τις καθημερινές υποχρεώσεις του σχολείου.

Επιστροφή στη λίστα