Αρθρογραφία

Δήμος Μπουράμας : Η στρατηγική φιλοσοφία στη χειρουργική της ΑΜΣΣ.

 

CERVICAL SPINE CADAVERIC COURSE: FROM CVJ TO CTJ DISSECTIONS, SURGICAL TECHNIQUES AND INSTRUMENTATION

Αττικό Νοσοκομείο: 29/30 Σεπτεμβρίου 2017, Πτωματικο Σεμινάριο

Στο Ορθοπαιδικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Έρευνας «Παναγιώτης Ν. Σουκάκος» στο Αττικό Νοσοκομείο, την 29η και 30η Σεπτεμβρίου 2017, θα πραγματοποιηθεί    το ετήσιο  Σεμινάριο με κεντρικό θέμα την  Σπονδυλική στήλη. Φέτος το αντικείμενο εστιάζεται στην Αυχενική Μοίρα της Σπονδυλικής Στήλης από την κρανιοσπονδυλική έως την αυχενοθωρακική συμβολή.  Στο στόχο  και στα σημεία αναφοράς του σεμιναρίου αναφέρεται στο χαιρετισμό του,  ο   Διευθυντής Νευροχειρουργικού Τμήματος  ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗΣ Αθηνών,  Δήμος Μπουράμας. 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Στο πλαίσιο αναβαθμίσεως της εκπαίδευσης στο αντικείμενο της Σπονδυλικής Στήλης, εγώ και οι συνεργάτες μου αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε σε ετήσια βάση ένα πτωματικό Σεμινάριο δύο ημερών, με τέσσερα πτωματικά παρασκευάσματα και τέσσερεις εκπαιδευόμενους ανά παρασκεύασμα.

Εφέτος το αντικείμενο αυτό εστιάζεται στην Αυχενική Μοίρα της Σπονδυλικής Στήλης από την κρανιοσπονδυλική έως την αυχενοθωρακική συμβολή. Εκτός της θεωρητικής και πρακτικής κάλυψης των προσπελάσεων, θα εστιάσουμε το ενδιαφέρον μας στην τεχνική τοποθέτησης των κοχλιών υπό ακτινοσκοπική κάλυψη.

Στην προσπάθειά μας αυτή βρήκαμε αμέριστη συμπαράσταση από συναδέλφους Νευροχειρουργούς και Ορθοπαιδικούς που ως εκπαιδευτές θα συμβάλλουν ενεργά στην επίτευξη του αντικειμενικού σκοπού μας που είναι η ενδελεχής κατανόηση της στρατηγικής φιλοσοφίας στη χειρουργική της ΑΜΣΣ.

Λαμβανομένων υπόψη των οικονομικών συνθηκών της χώρας, θεωρήσαμε αναγκαία την εκπαίδευση Ελλήνων νέων συναδέλφων, Ορθοπαιδικών και Νευροχειρουργών, με ενδιαφέρον στο αντικείμενο της Σπονδυλικής Στήλης, με μηδενική οικονομική συμμετοχή, χάρις στην ευγενή χορηγία της εταιρείας Orthomedical.

Θα χαρούμε ιδιαίτερα να σας υποδεχθούμε στο Ορθοπαιδικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Έρευνας «Παναγιώτης Ν. Σουκάκος» στο Αττικό Νοσοκομείο, την 29η και 30η Σεπτεμβρίου 2017, που με μεγάλη χαρά και ευχαρίστηση μας παραχώρησε ο Καθηγητής Π.Ν. Σουκάκος.

Με τιμή

Δήμος Μπουράμας

MD,PhD.
Διευθυντής Νευροχειρουργικού Τμήματος ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗΣ Αθηνών