Έλεγχος FORMETRIC 4D

Τρισδιάστατη απεικόνιση και ανάλυση, υψηλής ακρίβειας και αξιοπιστίας,
χωρίς καθόλου ακτινοβολία

Στο κέντρο Scoliosis  SLC υπάρχει το σύστημα Formetric 4D, μέθοδος τρισδιάστατης απεικόνισης και ανάλυσης, υψηλής ακρίβειας και αξιοπιστίας,  χωρίς καθόλου ακτινοβολία.

Μέθοδος που ενδείκνυται για παιδιά, εφήβους, ενήλικες αλλά και για εγκύους.

Η σάρωση με το Formteric χρησιμοποιείται για την αξιολόγηση και την παρακολούθηση της καμπυλότητας, της στροφής και της παρεκτόπισης του άξονα της σπονδυλικής στήλης. Αυτό γίνεται με την απομόνωση πολυάριθμων ανατομικών δεικτών της πλάτης του εξεταζόμενου ατόμου.

Από μια σχηματική σάρωση, είμαστε σε θέση να μετρήσουμε ποσοτικά και να καταγράψουμε τα χαρακτηριστικά του σώματος του ατόμου, τη στάση του σώματος, την σκολίωση, την κύφωση, την λόρδωση και πολλές άλλες μορφές νωτιαίας παραμόρφωσης.

Το λογισμικό 4D, σε ένα δευτερόλεπτο χωρίς ακτινοβολία και ανέπαφα (χωρίς να αγγίζεται ο εξεταζόμενος) λαμβάνει 600.000 στοιχεία από το σώμα και καταγράφει 400 διαφορετικές μετρήσεις.

Έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την ανασκόπηση της «πραγματικής κατάστασης του ατόμου» σε σύγκριση με τις προηγούμενες μεθόδους.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, το Formetric 4D System μπορεί να αξιολογήσει με ακρίβεια:

 • Κατανομή βάρους
 • Θέση της πυέλου – συμπεριλαμβανομένης της στρέψης, της λοξής και της πρόσθιας / οπίσθιας κλίσης
 • Συμμετρία της γραμμής της μέσης
 • Μετωπιιαία παραμόρφωση
 • Στεφανιαία παραμόρφωση
 • Οβελιαία παραμόρφωση, συμπεριλαμβανομένης της αξιολόγησης της κύφωσης και της λόρδωσης
 • Επίπεδα ώμων
 • Θέση της κεφαλής
 • Ευθυγράμμιση και ευθιασμό αυχένα

Αφορά όλους εσάς,  που μας εμπιστεύεστε για τη σωστή ενημέρωση τόσο προληπτικού ελέγχου όσο και θεραπείας,  μέχρι την ολοκλήρωση της ανάπτυξης του παιδιού σας.

Ο προληπτικός έλεγχος,  έχει ιδιαίτερη σημασία,  καθώς υπάρχουν πολλές περιπτώσεις,  οι οποίες εξελίσσονται κατά την όψιμη εφηβεία και δεν έχουν διαγνωσθεί κατά την πρώιμη .

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε,  ότι όλοι οι έφηβοι, πρέπει,  όσο  αναπτύσσονται να παρακολουθούνται ετησίως.

Στη πρώτη επίσκεψη σας, γίνεται η εξέταση και δημιουργούμε χάρτη σκελετικής υγείας, ώστε να μπορούμε να παρακολουθούμε την εξέλιξη και την πορεία της σπονδυλικής στήλης, θεραπευτικά ή προληπτικά.

Στις περιπτώσεις που χρήζουν θεραπείας,  τηρείται αρχείο από τη πρώτη έως και  την τελευταία μέτρηση Formetric  4D, ώστε να   βλέπουμε σταδιακά  τις διορθώσεις του κηδεμόνα, στη σκολιωτική και κυφωτική μοίρα, στην  στροφή και την  κλίση της πυέλου, στην  στροφή της σπονδυλικής στήλης, αλλά και στην οβελιαία και στεφανιαία παραμόρφωση.

Στο παρελθόν,  γινόταν η σύγκριση της πορείας με ακτινογραφίες, σήμερα στο κέντρο Scoliosis  SLC, μπορούμε και τις μειώνουμε,  τουλάχιστον κατά 50%.

Είμαστε κοντά σας και μεριμνούμε τόσο για την αντιμετώπιση των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης, όσο και για την καλύτερη δυνατή ψυχολογική υποστήριξη σε ό,τι  μας χρειαστείτε.

Μας εμπιστεύεστε – σας νοιαζόμαστε

Συνεχώς προσπαθούμε να εξελισσόμαστε και να προχωράμε μαζί σας  μπροστά για το καλύτερο αποτέλεσμα.

  Συμφωνώ να χρησιμοποιηθούν τα προσωπικά δεδομένα που αποστέλνω από αυτήν την φόρμα για την επικοινωνία μαζί σας.