Νέα

Επαγρύπνηση για τα σκολιωτικά κυρτώματα

«Το παιδί μου μεγαλώνει μια χαρά!» Αυτό θέλουμε να ακούμε πάντα από γονείς . Γι’ αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό οι γονείς να παρακολουθούν το βάρος,  το ύψος και την ανάπτυξη της σπονδυλικής  στήλης  σε κάθε παιδί. Επίσης οι γονείς πρέπει να ξέρουν ποια σημάδια σε ένα παιδί πρέπει να τους ανησυχούν και κάθε πότε θα πρέπει να γίνεται ο έλεγχος ανάπτυξης σπονδυλικής στήλης.

Η σωστή σκελετική ανάπτυξη δεν είναι μόνο υπόθεση των μικρών άλλα και των μεγάλων παιδιών. Τα παιδιά, καθώς ψηλώνουν, αρχίζουν να παίρνουν λανθασμένες στάσεις, για παράδειγμα να καμπουριάζουν μπροστά στην τηλεόραση ή όταν διαβάζουν.  Αυτές οι κακές στάσεις μπορεί να προκαλέσουν τα πρώτα προβλήματα στην πλάτη. Τα κόκαλά τους σχηματίζονται ακόμη και, αν πάρουν λάθος κατεύθυνση, μπορεί να υποστούν επικίνδυνες παρεκκλίσεις, που θα εκδηλωθούν αργότερα. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να χαλαρώσετε την επαγρύπνησή σας.   Αντιθέτως,  μετά τις πρώτες  τάξεις του Δημοτικού, είναι η στιγμή που πρέπει να δείξετε ιδιαίτερη προσοχή στην πλάτη του. Ίσως περισσότερο απ’ ό,τι πριν. Γιατί σ’ αυτά τα χρόνια μπορεί  μαζί με την ανάπτυξη να εμφανιστούν  και τα πρώτα σημάδια σκολίωσης.

Προσοχή στα σημάδια: Αν παρατηρήσετε ότι το παιδί συνήθως κρατά τον έναν ώμο πιο ψηλά από τον άλλον, αν η λεκάνη του είναι ασύμμετρη ή η μία ωμοπλάτη προεξέχει περισσότερο από την άλλη, καλό είναι να επισκεφτείτε  το κέντρο Scoliosis Spine Laser Center.

Η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση των σκολιωτικών κυρτωμάτων. Η κλινική εξέταση στο κέντρο Scoliosis Spine Laser Center γίνεται γρήγορα και κυρίως αξιόπιστα με το σύστημα Formetric4D, μέθοδο  τρισδιάστατης απεικόνισης της σπονδυλικής στήλης, υψηλής ανάλυσης, ακρίβειας και αξιοπιστίας,  χωρίς ακτινοβολία και αξιολογείται από Χειρούργο Ορθοπεδικό, ειδικό σπονδυλικής στήλης.

 

#‎ScoliosisAwarenessMonth‬ ‪#‎Scoliosis‬