Νέα

Επισκεφτείτε το Scoliosis SLC πριν την άθληση

Στις μέρες μας, για ένα σημαντικό ποσοστό από τα παιδιά μας, το ποδήλατο και η μπάλα έχουν αντικατασταθεί από τα ασύρματα πληκτρολόγια και τηλεχειριστήρια. Τα παιδιά διασχίζουν ολόκληρες ηπείρους, συμμετέχουν σε μυθικές μάχες, εξολοθρεύουν εκατόμβες εχθρών με τα πιο απίθανα μέσα, αποκτούν φίλους στην Καραϊβική και την Κίνα (βλέπε facebook, tweeter κλπ) και όλα αυτά χωρίς να ιδρώσουν!!!
Τώρα, ίσως περισσότερο από ποτέ, επιβάλλεται η άσκηση και η ενασχόληση του παιδιού με ένα άθλημα.

Ως γονείς είναι καλό να ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να αποκτήσουν καλές συνήθειες για την υγεία τους, και όσο πιο νωρίς γίνει αυτό τόσο πιο μακροπρόθεσμα αποτελέσματα έχει. Ποιοί είναι όμως, οι βασικοί κανόνες για ασφαλή άθληση, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μικρές ηλικίες;

  • Είναι απαραίτητη η ιατρική εξέταση πριν από την έναρξη συμμετοχής σε αθλήματα γενικά, καθώς και πριν από την συμμετοχή σε κάποιο νέο άθλημα.
  • Ανάλογα με το άθλημα, θα πρέπει να δίνετε προσοχή στον εξοπλισμό που χρησιμοποιούν τα παιδιά σας. Θα πρέπει να τηρούνται οι προδιαγραφές ασφαλείας και να γίνεται τακτικός έλεγχος της κατάστασης του εξοπλισμού.

Το Scoliosis SLC  έρχεται να καλύψει με ύψιστο επαγγελματισμό και ευαισθησία τα λεπτά θέματα του προληπτικού ελέγχου  κυρίως των παιδιών και των εφήβων.