Εθελοντισμός και Κοινωνική Προσφορά

από το κέντρο Scoliosis Spine Laser Center

O εθελοντισμός είναι ένα θέμα που μας αγγίζει όλους, ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης και επαγγελματικής ιδιότητας. Αξίες μας η αλληλεγγύη, η ανιδιοτέλεια, η επικοινωνία, η συνύπαρξη και η προσφορά στο συνάνθρωπο.

Γαλουχηθήκαμε από τους προγόνους μας σε αρχές,  με γνώμονα την κοινωνική ευαισθησία και τον σεβασμό στον συνάνθρωπο.

Συνδέουμε στενά τη λειτουργία μας, αλλά και την έλλειψη ενημέρωσης γύρω από την πρόληψη στην εποχή της κρίσης στην Ελλάδα,  με ενεργή συμμετοχή σε εθελοντική κοινωνική προσφορά και έργα Μ.Κ.Ο.

Από το 2011, που συνεργαστήκαμε με το Χαμόγελο του Παιδιού,  στο Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού, συνεχίζουμε και το στηρίζουμε,  σε περιπτώσεις που έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες μας.

logo-xamogelo-paidiou

Το 2012, ξεκινήσαμε κοινή πορεία με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ» προσφέροντας δωρεάν προληπτικούς ελέγχους σκολίωσης/κύφωσης και άλλων παραμορφώσεων της σπονδυλικής στήλης με το Formetric 4D,  σε όλη την Ελληνική Επικράτεια.

Μέσω αυτής της προσφοράς δωρεάν προληπτικών ελέγχων, εξυπηρετήθηκαν πολλές οικογένειες και ενημερώθηκαν οι γονείς για τις σκελετικές παθήσεις. Ανιχνεύθηκαν προβλήματα κύφωσης, σκολίωσης και άλλων σκελετικών παθήσεων σε παιδιά εφηβικής και προεφηβικής ηλικίας, όπου και κυρίως δημιουργείται το πρόβλημα.

 

Από τα αποτελέσματα έρευνας που εκπονήθηκε 8 στα 10 άτομα δεν είχαν εξεταστεί ποτέ για κύφωση – σκολίωση.

Τα Scoliosis Spine Laser Center κοντά σε μαθητές, αθλητές και εκπαιδευτικούς

Η πρωτογενής Πρόληψη, που αφορά την καταπολέμηση και αποφυγή των κινδύνων που απειλούν την υγεία μας, αν και πιο σημαντική, συνήθως παραγνωρίζεται και σπανίως εφαρμόζεται. Η πρωτογενής πρόληψη, απευθύνεται στον υγιή πληθυσμό και ιδιαίτερα στα παιδιά, στους εφήβους και στους νέους. Για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των προγραμμάτων πρόληψης, επιδιώκεται συνδυασμός παρεμβάσεων, γι’ αυτό και η πρόληψη απευθύνεται και στον ενήλικα. Ο μεγάλος στόχος της πρόληψης σήμερα, είναι να ενημερώσει, να πείσει και τελικά να δώσει την «παιδεία υγείας», στο άτομο και στο κοινωνικό σύνολο, για την αποδοχή ενός υγιούς προτύπου διαβίωσης.

Τα τελευταία  χρόνια το Scoliosis SLC, στέκεται κοντά στα παιδιά, μαθητές,  εφήβους, αθλητές, ενήλικες και συνταξιούχους,  με την παροχή εξετάσεων,  ενημερωτικών ομιλιών και ποικιλόμορφων εκδηλώσεων  με εξειδικευμένους επιστήμονες σε όλη την Ελλάδα!

Η δράση αυτή, προσμετρά πάνω από 200 εκδηλώσεις τόσο εντός Αττικής όσο και στην περιφέρεια. Μέχρι σήμερα, έχουμε προσφέρει τουλάχιστον 8.000 δωρεάν προληπτικούς ελέγχους  Σκολίωσης, Κύφωσης  και άλλων παραμορφώσεων  της σπονδυλικής στήλης  με το Formetric4D  σε όλη την Επικράτεια. Το μεγαλύτερο ποσοστό των εκδηλώσεων, έχουν πραγματοποιηθεί σε σχολικές κοινότητες, αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους καθώς και δημοτικά πολυιατρεία σε όλη την Ελλάδα.

Πραγματοποιώντας προληπτικούς ελέγχους, εξυπηρετούνται  πολλές οικογένειες, ενημερώνονται οι γονείς για τις σκελετικές παθήσεις  και ανιχνεύονται προβλήματα Κύφωσης,  Σκολίωσης και άλλων σκελετικών παθήσεων.

Ασφαλώς, η δράση δεν σταματά εδώ, καθότι η επιστημονική ομάδα του κέντρου Scoliosis SLC, συνεχίζει το έργο της.

Προσφέρουμε έμπρακτα στην κοινωνία, ανταποκρινόμενοι σε κάθε κάλεσμα από ιδιωτικούς ή δημόσιους φορείς, (αθλητικούς, σχολικούς ή πολιτιστικούς συλλόγους, κοινωνικές υπηρεσίες δήμων κλπ), μέσω της παρουσίας και της συμμετοχής μας σε εκδηλώσεις ενημέρωσης για την σκελετική υγεία.

Ανάλογα με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της κάθε περίπτωσης μπορούμε να παρέχουμε έλεγχο της σπονδυλικής στήλης με το μηχάνημα Formetric 4D χωρίς ακτινοβολία, με εθελοντική εργασία των ανθρώπων μας, οι οποίοι αγκαλιάζουν με ζήλο τις πρωτοβουλίες μας και προσφέρουν έργο ουσίας στην κοινωνία.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Εάν σας ενδιαφέρει, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας καλώντας μας στο 210 4820211 ή στέλνοντας e-mail στο info@scoliosisslc.com