Scoliosis Spine Laser Center και η σημασία της πρόληψης

Στην Ελλάδα, η έννοια της Πρόληψης έχει ταυτιστεί στη συνείδηση των περισσοτέρων με τις ετήσιες διαγνωστικές εξετάσεις.

Ο διαγνωστικός έλεγχος είναι μεν χρήσιμος αποτελεί όμως μόνο το ένα κομμάτι της Πρόληψης, τη δευτερογενή Πρόληψη.

Για το σκοπό αυτό, στο κέντρο Scoliosis SLC έχουν αναπτυχθεί οργανωμένα προγράμματα πρόληψης που βοηθούν στην καταπολέμηση ανθυγιεινών συμπεριφορών και στην υιοθέτηση συνηθειών που προστατεύουν και προάγουν την σκελετική υγεία.

Η πρόληψη προϋποθέτει την κινητοποίηση των ανθρώπων ή την «παρακίνησή» τους ν’ αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους προς μια καλύτερη κατεύθυνση.

Σε ό,τι αφορά τη δευτερογενή Πρόληψη, η έγκαιρη διάγνωση, με τη διενέργεια ειδικών διαγνωστικών εξετάσεων για τη διαπίστωση ή ανίχνευση ενός προβλήματος υγείας, πριν εμφανιστούν κλινικά συμπτώματα, παρέχει τη δυνατότητα για άμεση και αποτελεσματική θεραπεία.

Η σημασία της πρόληψης είναι αδιαμφισβήτητη

Ένας σημαντικός τομέας της πρόληψης είναι η σωστή και έγκυρη ενημέρωση. Η πρόληψη είναι ο πιο σύγχρονος και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης των κυριότερων ασθενειών της εποχής μας.

Στόχος είναι, οποιαδήποτε αλλαγή, να εντοπίζεται έγκαιρα και να αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά. Με τον τρόπο αυτό μπορούν να αντιμετωπιστούν διάφορες αρνητικές καταστάσεις που προσβάλουν ετησίως εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Τα τελευταία στοιχεία ερευνών αποδεικνύουν ότι ο προληπτικός “προσυμπτωματικός έλεγχος” , μειώνει σε μεγάλο βαθμό τους διάφορους προδιαθεσικούς παράγοντες κινδύνου που απειλούν την υγεία μας και οι οποίοι είναι σημαντικό να ελέγχονται τακτικά ώστε να μπορούμε να αντιδράσουμε άμεσα και σε πρώιμο στάδιο.

Scoliosis SLC: “Πρόληψη και σκελετική Υγεία”

“Κάλλιον το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν”

Την διδακτική αυτή ρήση διατύπωσε η σοφία των προγόνων μας πριν από χιλιάδες χρόνια και πρέπει να προβληματίσει ιδιαιτέρως τον σύγχρονο άνθρωπο. Αναμφίβολα η υγεία είναι το πολυτιμότερο δώρο στον άνθρωπο. Τι κάνουμε όμως γι’ αυτό;

Το κέντρο Scoliosis SLC εγκαινιάζει το πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα πρόγραμμα “Πρόληψη και σκελετική Υγεία”.

Απευθύνεται σε όλους εσάς, εφαρμόζεται για όλους εσάς, δημιουργήθηκε για όλους εσάς. Σε καθημερινή βάση το πρόγραμμα μας απλώνεται σε σχολεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα, αθλητικούς συλλόγους, πολιτιστικά σωματεία, εταιρείες, επιχειρήσεις με σκοπό την πρόληψη και τη σωστή σκελετική ανάπτυξη.

Scoliosis SLC: Η σπονδυλική στήλη έχει απαιτήσεις

Στην σπονδυλική στήλη στηρίζονται άμεσα ή έμμεσα τα πάντα: το κεφάλι, τα άνω και κάτω άκρα, όλα τα όργανα του θώρακα και της κοιλιάς.

Διαπιστώνουμε πόση δουλειά κάνει μόνο όταν εμφανίζεται το πρόβλημα στο σώμα μας.

Οι πρώτες παραμορφώσεις σπονδυλικής στήλης παρατηρούνται σε παιδιά προεφηβικής και εφηβικής ηλικίας, με γρήγορη εξέλιξη μέχρι την ολοκλήρωση της ανάπτυξής τους και με ρυθμό επιδείνωσης σε όλη την ενήλικη ζωή.

Το ετήσιο check-up και μάλιστα από την παιδική ηλικία είναι απαραίτητο και αδιανόητο να μην γίνεται στη σημερινή σύγχρονη κοινωνία.

Σωστά και πλήρη ετήσια check-up μπορούν και προλαμβάνουν παθήσεις που δεν είναι πάντα πολύ σοβαρές, αρκεί να τις αντιμετωπίσουμε έγκαιρα, προβλήματα και καταστάσεις που επηρεάζουν σωματικά, ψυχικά και οικονομικά τη ποιότητα όχι μόνο της δικής μας ζωής αλλά και των ανθρώπων που μας αγαπούν και μας φροντίζουν.

Scoliosis SLC: Check-up σπονδυλικής στήλης

1 gr πρόληψης ισούται με 1 τόνο θεραπείας

Aκολουθώντας το ρητό “Κάλλιον το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν” σχεδιάσαμε πακέτα ετήσιου check-up για όλη την οικογένεια ανάλογα τις ιδιαίτερες ανάγκες που παρουσιάζονται σε κάθε ηλικία.

Το κέντρο Scoliosis SLC με γνώμονα το σεβασμό και την αγάπη στο αντικείμενό του και σε όλους εσάς, προσφέρει στις ευαίσθητες ομάδες τα ειδικά διαμορφωμένα πακέτα ελέγχου σε ειδικές τιμές.

* Στους ανέργους            παρέχεται     50% έκπτωση

* Στους πολύτεκνους     παρέχεται     20% έκπτωση

* Στους συνταξιούχους  παρέχεται    20% έκπτωση

Το Scoliosis SLC στον τομέα πρόληψης εξασφαλίζει

Ολοκληρωμένο προ-συμπτωματικό έλεγχο εντός 45 λεπτών, καθώς όλα τα τμήματα βρίσκονται συγκεντρωμένα στον ίδιο χώρο και οι εξετάσεις γίνονται με απόλυτο συντονισμό, για να μην υπάρχει αναμονή μεταξύ των εξετάσεων.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες ή για να κλείσετε το ραντεβού σας για ετήσιο check-up σπονδυλικής στήλης στo Scoliosis SLC και εξασφαλίστε σε εσάς και την οικογένεια σας ένα καλύτερο αύριο.