Νέα

Γυμναστική γένους θηλυκού

Η γυμναστική για το γυναικείο φύλο όχι απλώς ενδείκνυται, αλλά κρίνεται απαραίτητη. Προλαμβάνει, θεραπεύει, ομορφαίνει και αναζωογονεί.  Η γυναίκα έχει δικαίωμα στην άσκηση. Το οφείλει στον εαυτό της και στην καλή της υγεία, που αρχίζει από το σώμα και εκτείνεται στην ψυχή. Η γυμναστική ανήκει σε όλες  τις ηλικίες. Στα κοριτσάκια, στις έφηβες, στις ενήλικες, στις γιαγιάδες των 80.

Το καλύτερο αντίδοτο κατά του άγχους, αλλά και της κατάθλιψης είναι η σωματική δραστηριότητα.  Έρευνες έδειξαν πως η άσκηση κατά την εμμηνόπαυση χαρίζει καλύτερη ψυχολογική διάθεση, έχει καλύτερα αποτελέσματα στις λειτουργίες της καρδιάς, συμβάλλει στο να εμφανίζονται λιγότερες ημικρανίες και εξάψεις.

Η γυμναστική είναι γένους θηλυκού και κάθε γυναίκα πρέπει να φροντίζει όχι μόνο το σώμα της αλλά και την υγεία της. Συνηθισμένη  όμως τακτική των γυναικών αποτελεί ο ενθουσιασμός  στην αρχή,  και η αδιαφορία  των επόμενων ημερών.   Ο πόνος στη μέση, στο πόδι  και σε άλλα σημεία του σώματος, έστω και ελαφρύς, απομακρύνει  τη γυναίκα  από το γυμναστήριο.

Το ερώτημα, λοιπόν, που  πρέπει να απαντήσουμε, είναι πως μπορούμε να βάλουμε σε μόνιμη βάση το γυμναστήριο στη ζωή μας, χωρίς προβλήματα και τραυματισμούς . Το πιο σημαντικό στοιχείο είναι η πρόληψη και ο έλεγχος. Κάθε γυναίκα πριν ξεκινήσει γυμναστήριο, καλό είναι να ελέγξει την σπονδυλική της στήλη και τα πέλματα (έλεγχος ορθοσωμίας) προκειμένου να επιλέξει τις κατάλληλες μορφές άσκησης χωρίς καταπονήσεις αλλά με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και υγείας.

Τα κέντρα Scoliosis SLC προσφέρουν το κατάλληλο check-up. Μάθε περισσότερα καλώντας στο τηλέφωνο: 210-4820211.