Νέα

Η γλώσσα του σώματος επηρεάζεται από την κακή στάση του σώματος

Η λαϊκή άποψη θεωρεί ότι, εκτός από τα μάτια, ολόκληρο το σώμα μας «μιλάει» στέλνοντας, ανάλογα με τη στάση του, μηνύματα για τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας σε αυτούς που μας παρατηρούν. Έχει όμως αυτό πραγματική βάση; Μπορεί στ’ αλήθεια το σώμα μας να προδώσει τον εσωτερικό μας κόσμο στους γύρω μας και, ακόμη περισσότερο, μπορούμε να «διαβάσουμε» τις προθέσεις και τις διαθέσεις των συνομιλητών μας ερμηνεύοντας τη γλώσσα του σώματός τους;

Η επιστήμη δεν έχει αφήσει το πεδίο αυτό ανεξερεύνητο. Μπορεί να σας πει ποιες στάσεις και χειρονομίες περνάνε πραγματικά κάποιο μήνυμα για εσάς στο περιβάλλον σας και ποιες είναι παραπλανητικές. Μπορεί επίσης να σας διδάξει πώς να αλλάξετε τη γλώσσα του σώματός σας έτσι ώστε να επηρεάσετε τον τρόπο με τον οποίο σάς βλέπουν οι άλλοι.

Η γλώσσα του σώματος όμως  επηρεάζεται  από την στάση του σώματος. Πολλές φορές , λόγω της κακής στάσης του σώματος, η γλώσσα του σώματος  στέλνει διαφορετικά μηνύματα.   Η κακή στάση τους σώματος  ενισχύει περισσότερο την εικόνα της   μιζέριας,  της απογοήτευσης και της στενοχώριας.  Εάν  καμπουριάζετε στο γραφείο, εάν δεν περπατάτε  σωστά,  δεν μπορείτε να στείλετε το μήνυμα αυτοπεποίθησης και αισιοδοξίας στον συνομιλητή σας .

Μερικοί άνθρωποι επικεντρώνονται μόνο στο πώς να διατηρούν ίσια την πλάτη και τους ώμους τους όταν κάνουν ασκήσεις ή σηκώνουν βάρη. Μερικές  φορές επίσης, στην εφηβεία,    τα κορίτσια έχουν την κακή συνήθεια να καμπουριάζουν για να κρύβουν το στήθος τους που αναπτύσσεται και ορισμένα αγόρια περπατούν σκυφτά για να ακολουθήσουν τη μόδα.

Θα πρέπει να προσέχετε τη στάση του σώματός σας κάθε στιγμή, οπουδήποτε και αν βρίσκεστε: στο γραφείο, στο παντοπωλείο, στο μετρό, στο σχολείο ή ακόμη και όταν παρακολουθείτε τηλεόραση στο σπίτι.

Είτε είμαστε όρθιοι, είτε καθιστοί, η κακή στάση του σώματος μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα. Ασκείται τεράστια πίεση στην μέση μας, και αν δεν φροντίσουμε να καθόμαστε, να στεκόμαστε ή να κινούμαστε σωστά, με τον καιρό θα δούμε να συμβαίνουν στο σώμα μας, αλλαγές που δεν μας αρέσουν.