Η ιστορία της Scoliosis SLC

Χωρίς παρελθόν δεν υπάρχει μέλλον.

Κηδεμόνες του παρελθόντος και κηδεμόνες του παρόντος με τεχνολογία του “μέλλοντος”

Από το χθες…

1

Μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο, το 1952, ο Δημήτριος Τζατζαλιάρης, αξιωματικός του Στρατιωτικού Ορθοπαιδικού Εργαστηρίου Αθηνών,(Σ.Ο.Ε.Α.) με την αποστολή την σωματική αποκατάσταση με την χρήση ορθοπαιδικών κατασκευών,  συνέταξε το πρώτο εγχειρίδιο  της στρατιωτικής υπηρεσίας,  με σκοπό την εκπαίδευση των τεχνικών ορθοπαιδικών  και το ξεκίνημα των πρώτων κατασκευών κηδεμόνα στην Ελλάδα.

Πρωτοπορώντας, συνεργάστηκε με ορθοπαιδικούς,  φυσιάτρους, φυσιοθεραπευτές κτλ. Έχοντας  λιγοστά μηχανήματα στη διάθεση του, κατασκεύαζε χειροποίητους κηδεμόνες  επί μέτρω  με δέρμα, ιμάντες, χάλυβα και σίδηρο.

2

Στην πορεία το έργο του παρέδωσε στον γιο του Κωνσταντίνο Τζατζαλιάρη, ο οποίος επάξια συνέχισε την παράδοση στην κατασκευή κηδεμόνων και την εξέλιξε. Με μηχανήματα πρωτοποριακά και με καινούριο τρόπο λήψεως μέτρων με γύψο, συνέχισε τις κατασκευές κηδεμόνων σπονδυλικής στήλης, με μεράκι και αγάπη, έχοντας στόχο τη διόρθωση της κύφωσης και σκολίωσης κυρίως των παιδιών.

…στο σήμερα

3

Με ανοικτούς στρατηγικούς ορίζοντες, μακρόπνοη προσέγγιση, σχεδιασμό και όραμα, αξιοποιώντας όλα τα πλεονεκτήματα που είχε από γενιά σε γενιά, ο Διονύσιος Τζατζαλιάρης, 3η γενιά πλέον, επενδύει σε γνώση και με προσανατολισμό την καινοτομία, ενισχύει διαρκώς το ρόλο της τεχνολογίας και ως επιστημονικός υπεύθυνος του εργαστηρίου, εγκαινιάζει τη νέα εποχή, δημιουργόντας το κέντρο  Scoliosis Spine Laser Center.

Με ενισχυμένη στελέχωση, πέρα από την οικογενειακή βάση, υιοθετεί και εφαρμόζει την τελευταία λέξη στην τεχνολογία, ενσωματώνει ότι πιο σύγχρονο και πρωτοποριακό στον εξοπλισμό του κέντρου Scoliosis SLC, τροφοδοτεί την ανάπτυξη και αποκτά την καλύτερη φήμη, τόσο στην ιατρική/επιστημονική κοινότητα, όσο και στους ασθενείς/λήπτες των υπηρεσιών του κέντρου.

Σχεδιάζει με έμπνευση και κατασκευάζει πρωτοποριακούς κηδεμόνες, εξελίσσοντας μέσα από νέα ερευνητικά πεδία τους ήδη υπάρχοντες, αναβαθμίζει τη χρήση τους, βελτιώνοντας την ποιόητα ζωής των χρηστών, τόσο σε πρακτικό, όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο.

Σήμερα, το κέντρο Scoliosis SLC, σε διαρκή επαφή με εγχώριους και διεθνείς φορείς και ερευνητικά κέντρα, παρακολουθεί και συμμετέχει στις επιστημονικές εξελίξεις του χώρου, προσφέροντας ασφάλεια και σιγουριά σε όσους επιλέγουν τις υπηρεσίες του, τόσο για την σκολίωση-κύφωση, όσο και για την αποκατάσταση γενικά παθήσεων της σπονδυλικής στήλης, σε όλες τις ηλικίες με σχεδιασμό, κατασκευή και εφαρμογή κηδεμόνα καθώς και εξειδικευμένες φυσικοθεραπευτικές ασκήσεις σκολίωσης (PSSE).