Αρθρογραφία

Η καρέκλα ως νέος ιός εισβάλει στη ζωή μας

Όλοι γνωρίζουμε αλλά δυστυχώς δεν δίνουμε την απαραίτητη σημασία στις σοβαρές επιπτώσεις της καθιστικής ζωής στην υγεία μας.

Τις περισσότερες ώρες της ημέρας είμαστε καθισμένοι σε μια καρέκλα.
Με το που θα καθίσουμε σε μια καρέκλα απενεργοποιούνται άμεσα οι μύες των ποδιών μας. Επιπλέον, η κατανάλωση ενέργειας από τον οργανισμό μας μειώνεται δραματικά. Είναι τεκμηριωμένο ότι μετά από λίγους μόνο μήνες οι άνθρωποι που ζουν και εργάζονται καθιστοί και χωρίς να γυμνάζονται καθόλου εμφανίζουν μια σειρά από προβλήματα υγείας.

Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι περνάμε 9,5 ώρες την ημέρα καθισμένοι σε μια ή περισσότερες καρέκλες, κάτι που σημαίνει ότι περνάμε το 75% του χρόνου μας αδρανείς.
Το αποτέλεσμα είναι ότι αλλάζει το σώμα μας αφού «το σώμα μας κάνει ό,τι μπορεί για να έχουμε το είδος του σώματος που χρειαζόμαστε». Αυτό σημαίνει ότι ανάλογα με τη χρήση, οι μύες μας μπορεί να γίνουν δυνατότεροι ή πιο αδύναμοι, όπως και τα οστά μας να γίνουν πιο λεπτά ή πιο πυκνά. Κάτι που εξηγεί γιατί με την καθιστική ζωή που κάνουμε ο πόνος στη μέση είναι παγκοσμίως η πρώτη αιτία αναπηρίας.