Νέα

Η λύση για τα πόδια σας: Πελματογράφημα

Τα πόδια όπως και άλλα μέρη του σώματος χρειάζονται προσεκτική φροντίδα. Οι παθήσεις των ποδιών συγκαταλέγονται στα συχνότερα προβλήματα υγείας. Σύμφωνα με στατιστικά επιστημονικά  δεδομένα η κακή χρήση των ποδιών και η αμέλεια φροντίδας τους, συμβάλλουν σε μεγάλο ποσοστό των παθήσεων που τα προσβάλλουν.

Αρκετές έρευνες αποδεικνύουν  ότι τα ακατάλληλα παπούτσια και η κακή εμβιομηχανική του ποδιού αποτελούν παράγοντες πρόκλησης τραυματισμών των κάτω άκρων. Προβλήματα τα οποία απαιτούν και επιβάλουν μια εξέταση- πελματογράφημα .

Ο πελματογράφος είναι μία διαγνωστική συσκευή που λειτουργεί χωρίς ακτινοβολία ή ραδιενέργεια. Αποτελείται από αισθητήρες οι οποίοι καταγράφουν και αναλύουν τη βάδιση σε δισδιάστατες και τρισδιάστατες γραφικές παραστάσεις που καθιστούν αναγνωρίσιμες τις ανατομικές παραλλαγές και παθήσεις των κάτω άκρων.

Προβλήματα που απαιτούν πελματογράφημα

Tο πελματογράφημα συνήθως γίνεται για:

– Παθήσεις των πελμάτων (ασυμμετρίες της καμάρας), όπως πλατυποδία, κοιλοποδία, ραιβοποδία, προβλήματα στα μετατάρσια, άκανθα πτέρνας (ασύμμετρη ανάπτυξη οστού στην κάτω επιφάνεια της φτέρνας), βλαισός μεγάλος δάκτυλος (κότσι) κ.α.

– Aρθρίτιδα, οστεοαρθρίτιδα γονάτων, ισχίων, σπονδυλικής στήλης.

– Πόνους στη μέση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή μετά τον τοκετό. (Mε τη χρήση των ειδικών πελμάτων, η μέση αποφορτίζεται και ξεκουράζεται. )

– Χονδροπάθεια επιγονατίδας .

– Προβλήματα στη σπονδυλική στήλη, όπως σκολίωση.

– Νευραλγίες, κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου, ισχιαλγία, οσφυαλγία,

– Σοβαρά διαστρέμματα, κατάγματα των κάτω άκρων και της λεκάνης.

– Aδύναμο μυϊκό σύστημα.

– Aνισοσκέλια.

– Προβλήματα στα κάτω άκρα λόγω σακχαρώδους διαβήτη και πιο απλές περιπτώσεις όπως κάλους, σκληρύνσεις κλπ.

Όλα τα παραπάνω ανατομικά και λειτουργικά προβλήματα μπορούν να εντοπιστούν και να αποκατασταθούν με τη βοήθεια του πελματογράφου και την κατασκευή ειδικών ορθωτικών πελμάτων.

Ειδικά για τα παιδιά, το πελματογράφημα αποτελεί εύκολη, ευχάριστη (μπορεί να τη δει σαν παιχνίδι) και απολύτως ακριβή εξέταση.

Τα πέλματα που θα κατασκευαστούν ειδικά για τις ανάγκες του κάθε χρήστη, σε συνδυασμό με την επιλογή των κατάλληλων υποδημάτων βάσει προδιαγραφών, προσφέρουν τη δυνατότητα μη χρήσης ορθοπαιδικών υποδημάτων.

Related Posts