Νέα

Η σκολίωση προκαλεί πόνο;

Η σκολίωση  είναι ένα από τα πιο συχνά προβλήματα της προεφηβικής και της εφηβικής ηλικίας, αλλά απαντάται αρκετά συχνά και στον ενήλικα. Στον ενήλικα  συνήθως πρόκειται για μια σκολίωση που δεν διαγνώσθηκε εγκαίρως στην παιδική ηλικία. Πρόκειται για μια διαδικασία η όποια εξελίσσεται κρυφά, χωρίς πόνο  και σταδιακή αλλαγή του σώματος. Η πιο συνηθισμένη ερώτηση , η οποία ακούγεται από το στόμα της μητέρας , η οποία δεν γνωρίζει αλλά τυχαία άκουσε  κάτι σχετικά με την σκολίωση είναι η εξής :  Η σκολίωση προκαλεί πόνο;

Γενικά η σκολίωση συνήθως δεν προκαλεί πόνο στα παιδιά. Τα άτομα με σκολίωση ζουν μια ζωή χωρίς περιορισμούς στις καθημερινές δραστηριότητες την εργασία ή την συμμετοχή σε αθλήματα. Μεγάλα κυρτώματα τα οποία πλησιάζουν τις 50ο μπορεί να προκαλέσουν πόνο στη πλάτη, αν και αυτός σπάνια εμφανίζεται πριν τη 4η δεκαετία της ζωής. Πόνο δεν αναφέρουν ποτέ παιδιά κάτω των 5 ετών, είναι πολύ σπάνιος σε παιδιά 6 με 10 ετών και συχνότερος σε παιδιά άνω των 15 ετών.

Για τους λόγους αυτούς θεωρούμε αναγκαίο τον προληπτικό έλεγχο για παραμορφώσεις της σπονδυλικής στήλης στα παιδιά, ανεξάρτητα από το αν θα γίνεται μαζικά στο σχολικό περιβάλλον ή ατομικά στο κέντρο Scoliosis Spine Laser Center.