Νέα

Καθημερινό περπάτημα και ποδηλασία μετά τον έλεγχο σπονδυλικής στήλης

Το καθημερινό περπάτημα και η ποδηλασία παρέχουν τόσο πολλά οφέλη στην υγεία, ώστε υπερκαλύπτουν τους δυνητικούς κινδύνους από την ατμοσφαιρική ρύπανση, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Η  νέα μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ και του Πανεπιστημίου EastAnglia, έδειξε ότι ακόμα και στις πόλεις με τα υψηλότερα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης η συστηματική φυσική δραστηριότητα είναι σωτήρια.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ειδικά μαθηματικά μοντέλα για να συγκρίνουν τους κινδύνους και τα οφέλη από διάφορα είδη φυσικής δραστηριότητας σε διάφορα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης ανά τον κόσμο, για να εξακριβώσουν εάν η άσκηση σε πνιγηρές συνθήκες μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία. Όπως διαπίστωσαν, ακόμα και στις πιο μολυσμένες πόλεις του κόσμου θα έπρεπε κανείς να κάνει ποδήλατο ή να περπατάει με τις ώρες, πριν υπερκαλύψουν οι δυνητικοί κίνδυνοι τα οφέλη της άσκησης. Στην πραγματικότητα, σε μία αστική περιοχή με μέση ατμοσφαιρική ρύπανση, η υγεία αρχίζει να επηρεάζεται αρνητικά μετά από 7 ώρες ποδηλασίας ή από 16 ώρες περπάτημα.

Η σημασία της άσκησης σε καθημερινή βάση  διαπιστώνεται από τις πρώτες ημέρες , όπως ακριβώς και τα πιθανά  προβλήματα τα οποία μπορούν να προκύψουν με την καθημερινή άσκηση. Για να αποφύγετε τυχόν πολύπλοκα και ποικίλα προβλήματα καλό είναι πριν την μεγάλη απόφαση σας, να βάλετε δηλαδή την άσκηση στη ζωή σας, να προγραμματίσετε  ένα  προληπτικό  check-up στο κέντρο Scoliosis SLC.