Ο κηδεμόνας τύπου BOSTON χρησιμοποιείται σε σκολιώσεις, κυφώσεις  και μετεγχειρητικά περιστατικά, ανηλίκων και ενηλίκων.

Διορθωτικός κηδεμόνας, υπομασχάλιος, ελαφρύς και λεπτός, με άνοιγμα-κλείσιμο στο πίσω μέρος του κορμού.

Κάθε χρήστης κηδεμόνα αντιμετωπίζεται εξατομικευμένα. Κατόπιν λεπτομερούς κλινικού ελέγχου (ακτινογραφίες  κ.α.) εντοπίζονται  τα κατάλληλα και ακριβή σημεία που θα πρέπει να ασκηθούν οι διορθωτικές πιέσεις, αλλά και οι εκτονώσεις αυτών χωρίς να εμποδίζουν την αναπνοή, να προκαλούν πόνο και να δημιουργούν αδυναμία στις καθημερινές κινήσεις.

Δημιουργώντας καλή στήριξη στα λαγόνια, ασκώντας σταθερές, κατάλληλες πιέσεις, διατηρώντας τις εσωτερικές και εξωτερικές επιφάνειες ομαλές, εγγυόμαστε  προσεγμένη και άριστη κατασκευή με φινίρισμα στις λεπτομέρειες.

Με τη χρήση κηδεμόνα τύπου BOSTON επιτυγχάνονται  διορθώσεις, τόσο στη σκολίωση και την κύφωση, όσο και στηστροφή της σπονδυλικής στήλης , στη διαφορά  ύψους της λεκάνης καθώς και στήριξη και συγκράτηση των οστών.

Μετεγχειρητικά, ο  κηδεμόνας τύπου  BOSTON  πλέον της συγκράτησης και στήριξης  της σπονδυλικής  στήλης,  διορθώνει και το sagittal imbalance(οβελιαίο επίπεδο).

Η ιστορία του κηδεμόνα τύπου  BOSTON , ξεκινά τη δεκαετία του ’70, όπου για πρώτη φορά κατασκευάστηκε κορμικός κηδεμόνας  από θερμοπλαστικό υλικό μετά από δημιουργία εκμαγείου .

Η λήψη μέτρων γινόταν  σε ειδικό κρεβάτι ανάταξης, όπου με γύψινες ταινίες τύλιγαν το σώμα, σε δεύτερο χρόνο το εσωτερικό του προπλάσματος το γέμιζαν γύψο και δημιουργούσαν το τελικό εκμαγείο, με ράσπες για εργαλεία λείαιναν το εκμαγείο και άφηναν τις πιέσεις στα σημεία που έχρηζαν ανάγκης.

Τέλος , τοποθετούσαν θερμοπλαστικό υλικό και με τις κατάλληλες επεμβάσεις δημιουργούσαν  η μορφή του BOSTON. Την εποχή εκείνη, εσωτερικά τοποθετούσαν ειδικό αφρώδες υλικό – plastazot.Toπάχος του κηδεμόνα έφτανε  16 χιλιοστά και το βάρος τουλάχιστον 1,5 κιλού.

Σήμερα, παραμένει κυρίως ο ίδιος τρόπος κατασκευής.

Το κέντρο ScoliosisSLC πρωτοπορώντας τεχνολογικά , αλλάζει ριζικά τον τρόπο λήψεως μέτρων, δημιουργίας και κοπής καλουπιού και φέρνει τον κηδεμόνα τύπου BOSTON στις ανάγκες του σήμερα με προδιαγραφές του αύριο με πάχος έως 3 χιλιοστά και βάρος από 700 έως 900 gr.

Οι κηδεμόνες τύπου  BOSTON από το κέντρο Scoliosis SLC κατασκευάζονται  από υποαλλεργικό, θερμοπλαστικό υλικό, πολυπροπυλένιο ή πολυαιθυλένιο, ντουραλουμίνιο  και ιμάντες, χωρίς εσωτερική επένδυση. Εύκολοι στο καθάρισμα, χωρίς να προκαλούν δυσοσμία, μπορούν να φορεθούν άνετα όλες τις ώρες της ημέρας και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το κέντρο Scoliosis SLC παρέχει δωρεάν κατά τη διάρκεια της θεραπείας:

  • Μέτρηση Formetric 4D για τον έλεγχο διορθώσεων, καθόσον τηρούμε πρωτόκολλο παρακολούθησης, από την πρώτη επίσκεψη.
  • Επανελέγχους για ενίσχυση των πιέσεων και εκτονώσεων, λόγω σωματομετρικών διαφοροποιήσεων, που επιφέρει η ανάπτυξη και η διόρθωση της σπονδυλικής στήλης με τη χρήση του κηδεμόνα.
  • Επιλογή σχεδίου και χρώματος.
  • Ειδικό φανελάκι, μακρύ, υποαλλεργικό, από 100% βαμβάκι, Ελληνικής κατασκευής, χωρίς ραφές, για αποφυγή ερεθισμών.
  • Οδηγίες χρήσης και συντήρησης του κηδεμόνα.
  • Σάκκο μεταφοράς.
  • 2 ετών εγγύηση.

Το χρονικό διάστημα χρήσης, το ωράριο εφαρμογής και ο τύπος κηδεμόνα ορίζονται ξεχωριστά ανά περίπτωση, πάντα σε συνεργασία με τον θεράποντα ιατρό και τον ειδικό επαγγελματία τεχνικό ορθοπαιδικό του κέντρου μας.