Ο κηδεμόνας τύπου  DDB χρησιμοποιείται σε σκολιώσεις και κυφώσεις. Υπομασχάλιος, θωρακοοσφυικός , κηδεμόνας, κατασκευασμένος από θερμοπλαστικό υποαλλεργικό υλικό.

Πρόσθιες αντηρίδες από ντουραλουμίνιο, οπίσθιες μεταλλικές ενισχύσεις, μεταλλικά αντιστροφικά πίεστρα καθώς και πλάγιες πιέσεις στα εσωτερικά τοιχώματα, καταφέρνουν τη λειτουργία τρισδιάστατης διορθωτικής δράσης του κηδεμόνα DDB.

‘Εχει δυνατότητα ανύψωσης ώμων και επιφέρει αφενός διαφοροποιήσεις των πλάγιων σκολιωτικών κυρτωμάτων της σπονδυλικής στήλης, αφετέρου διορθώσεις των στροφικών παραμορφώσεων των πλευρών στον θώρακα (πλευρικοί ύβοι) και των στροφικών παραμορφώσεων της σπονδυλικής στήλης στην οσφύ (οσφυϊκή προεξοχή ή οσφυϊκό έπαρμα).

Η ιστορία του DDB  ξεκινά στις αρχές ξεκινά στις αρχές της δεκαετίας του ΄80 από τον διευθυντή  της Μονάδας Σκολίωσης του νοσοκομείου ΚΑΤ , Δημήτρη Αντωνίου, σαν σύγχρονη τροποποίηση του Boston και ολοκληρώθηκε με τη συνεργασία του ιατρού Ιωάννη Βαλαβάνη.

Παρουσιάστηκε πρώτη φορά στις Βερμούδες το 1986, σε συνέδριο της British Scoliosis Society (BSS) και της  Scoliosis Research Society (SRS). Γνωστός και ως ο Ελληνικός κηδεμόνας.

Πρωτοποριακός και καινοτόμος για την εποχή εκείνη κηδεμόνας, πήρε το όνομά του από τα αρχικά των λέξεων Dynamic Derotation Brace – Δυναμικός Αντιστροφικός Κηδεμόνας.

Με μικρές αισθητικά διαφοροποιήσεις από τον Boston και με περισσότερες  αντιστροφικές ενισχύσεις, οπίσθιο κεντρικό πίεστρο και δυνατότητα ανύψωσης ώμων, ο κηδεμόνας DDB επιφέρει διορθώσεις ύβων και στροφικών παραμορφώσεων, εγγυώμενος  συντηρητική αποκατάσταση,  στην σκολίωση και την κύφωση.

Το κέντρο Scoliosis SLC παρέχει δωρεάν κατά τη διάρκεια της θεραπείας:

  • Μέτρηση Formetric 4D για τον έλεγχο διορθώσεων, καθόσον τηρούμε πρωτόκολλο παρακολούθησης, από την πρώτη επίσκεψη.
  • Επανελέγχους για ενίσχυση των πιέσεων και εκτονώσεων, λόγω σωματομετρικών διαφοροποιήσεων, που επιφέρει η ανάπτυξη και η διόρθωση της σπονδυλικής στήλης με τη χρήση του κηδεμόνα.
  • Επιλογή σχεδίου και χρώματος.
  • Ειδικό φανελάκι, μακρύ, υποαλλεργικό, από 100% βαμβάκι, Ελληνικής κατασκευής, χωρίς ραφές, για αποφυγή ερεθισμών.
  • Οδηγίες χρήσης και συντήρησης του κηδεμόνα.
  • Σάκκο μεταφοράς.
  • 2 ετών εγγύηση.

Το χρονικό διάστημα χρήσης, το ωράριο εφαρμογής και ο τύπος κηδεμόνα ορίζονται ξεχωριστά ανά περίπτωση, πάντα σε συνεργασία με τον θεράποντα ιατρό και τον ειδικό επαγγελματία τεχνικό ορθοπαιδικό του κέντρου μας.