Κατασκευή κηδεμόνων από την Scoliosis SLC

Στόχος του  κέντρου  Scoliosis SLC στην κατασκευή κηδεμόνων, είναι η αποκατάσταση και θεραπεία παθήσεων της σπονδυλικής στήλης, σε ανηλίκους και ενηλίκους.

Δεν εισάγουμε, αλλά σχεδιάζουμε και κατασκευάζουμε τους κηδεμόνες, που συνταγογραφούνται από το ασφαλιστικό σας ταμείο και  έχουμε τη δυνατότητα αυθημερόν σχεδιασμού, κατασκευής και παράδοσης, όποτε απαιτείται.

Ως κατασκευαστική μονάδα με εμπειρία τριών γενεών, έχουμε τη δυνατότητα κατασκευής όλων των τύπων κηδεμόνων. Η εμπειρία, η έρευνα, η τεχνογνωσία, η τεχνολογία μας οδήγησαν στον σχεδιασμό και την κατασκευή νέων τύπων κηδεμόνων αποκλειστικά από το κέντρο μας, του Scoliosis Brace ® και του Rehab Brace®. Κηδεμόνες που πλέον καθιερώθηκαν, επιλέγονται και προτείνονται από τα αποτελέσματά τους.

Με τη χρήση κηδεμόνα επιτυγχάνεται,τόσο διόρθωση  σκολίωσηςκύφωσης, αποκατάσταση καταγμάτων, στροφή της σπονδυλικής στήλης, διαφορά ύψους ώμων, όσο και στήριξη, συγκράτηση, αποσυμπίεση και ανάταση οστών.

Σήμερα, υπάρχουν και χρησιμοποιούνται, πολλά είδη κηδεμόνων για την συντηρητική θεραπεία των παραμορφώσεων της σπονδυλικής στήλης.

Χαρακτηριστικά ενός καλού κηδεμόνα είναι η προσεγμένη κατασκευή, το φινίρισμα στις λεπτομέρειες, οι ομαλές εσωτερικές αλλά κι εξωτερικές επιφάνειες, η δυνατότητα για εύκολο καθάρισμα κ.ά.
Οι εσωτερικές επιφάνειες του κηδεμόνα πρέπει να είναι ομαλές και να πιέζουν σταθερά στα κατάλληλα σημεία, χωρίς όμως να προκαλούν συμπτώματα από υπερβολική πίεση στο δέρμα ή ερεθισμούς σε συγκεκριμένα σημεία, λόγω κακής κατασκευής.
Πρέπει να είναι σχετικά άνετος και να εξασκεί τις πιέσεις που είναι απαραίτητες κατά περίπτωση,  χωρίς να προκαλεί πόνο ή να εμποδίζει τις απλές καθημερινές κινήσεις, όπως π. χ. το βάδισμα ή το κάθισμα.

Σε καμία περίπτωση, δεν επιτρέπει την επιβάρυνση ή την εξέλιξη των παθήσεων, ενώ προσφέρει άμεση μείωση του πόνου, όταν υπάρχει.

Ο σωστός κηδεμόνας, πρέπει να επιτρέπει σχετικά άνετη αναπνοή, ακόμα κι όταν περιβάλλει και πιέζει τον θώρακα, όπως γίνεται με τους ολόσωμους υπομασχάλιους,  σαν τον κηδεμόνα τύπου Boston ,οι οποίοι ναι μεν εξασκούν πιέσεις από όλες τις πλευρές πάνω στα θωρακικά τοιχώματα, αλλά από την κατασκευή τους δεν εμποδίζουν υπερβολικά την αναπνοή.

Η επιλογή κηδεμόνα εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες, όπως το σημείο της σπονδυλικής στήλης που εντοπίζεται το κύρτωμα, ο αριθμός των κυρτωμάτων, αν είναι εύκαμπτα ή όχι, η θέση και η στροφή των σπονδύλων, πιθανό οικογενειακό ιστορικό σκολίωσης, φάση ανάπτυξης του παιδιού κ.α.

Στόχος στην επιλογή και εφαρμογή, του ειδικά κατά περίπτωση σχεδιασμένου κηδεμόνα, είναι τόσο η συγκράτηση και η διόρθωση των παραμορφώσεων της σπονδυλικής στήλης (σκολίωση, κύφωση), όσο και η εύκολη προσαρμογή στην χρήση του.

Ένας διαχωρισμός που γίνεται για τους κηδεμόνες, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για τη συντηρητική θεραπεία της σκολίωσης, είναι ανάλογα με το αν οι διορθώσεις των σπονδυλικών κυρτωμάτων επιτυγχάνονται μόνο με τις δυνάμεις που εξασκούνται από τον κηδεμόνα (Κηδεμόνες Παθητικής Διόρθωσης) ή προκαλούνται με τη δραστηριοποίηση ενεργητικών διορθωτικών δυνάμεων από το μυϊκό σύστημα του ίδιου του χρήστη.

Πρέπει να τονιστεί πως, όπως έχουν επισημάνει οι  Moe και Blount,δεν υπάρχουν κηδεμόνες καθαρά ενεργητικής διόρθωσης κατά 100%, χωρίς κάποιο ποσοστό παθητικής διόρθωσης των κυρτωμάτων με δυνάμεις που εξασκούνται άμεσα από τον κηδεμόνα. Ουσιαστικά, ο όρος κηδεμόνας ενεργητικής διόρθωσης υπονοεί, ότι οι διορθώσεις των παραμορφώσεων, γίνονται σε μεγάλο ποσοστό, με την ενεργοποίηση μυϊκών δυνάμεων,  τόσο από τον ίδιο τον χρήστη, όσο κι αντανακλαστικά από τον ίδιο τον οργανισμό, παράλληλα με όσες προκαλούνται άμεσα απ’ τις πιέσεις που εξασκεί ο ίδιος ο κηδεμόνας πάνω στον αξονικό σκελετό.

Ο καλύτερος κηδεμόνας έχει λιγότερα αποτελέσματα όταν δεν χρησιμοποιείται τυπικά, σύμφωνα με τις οδηγίες του θεράποντα ιατρού και τις υποδείξεις επανελέγχου του τεχνικού ορθοπαιδικού για τις επαναπροσαρμογές και διορθώσεις των πιέσεων του κηδεμόνα, λόγω των σωματομετρικών αλλαγών ανάπτυξης, ανά τακτά χρονικά διαστήματα (στο κέντρο μας χωρίς επιπλέον επιβάρυνση).

ΕΜΕΙΣ ΕΓΓΥΩΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ … ΕΣΕΙΣ ΔΕΣΜΕΥΕΣΤΕ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ

Στο κέντρο Scoliosis SLC εξασφαλίζετε αξιόπιστη και άνετη εφαρμογή, με υλικά υποαλλεργικά και πλήρως πιστοποιημένα.

Η διαδικασία τοποθέτησης του κηδεμόνα, ιδιαίτερα σε νέα περιστατικά που πρωταρχίζουν τη θεραπεία, καλό είναι να διδάσκεται από τον ίδιο τον ορθοπαιδικό τεχνικό, ο οποίος είναι ουσιαστικά υπεύθυνος και για τη σωστή εφαρμογή της κατασκευής του στον νέο χρήστη, κι εμείς στο Scoliosis SLC είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε αυτό.

Ο Διονύσιος Τζατζαλιάρης, 3η γενιά πλέον, επιστημονικός υπεύθυνος του κέντρου, με έμπνευση, γνώση και ευαισθησία, αφού σχεδιάσει και κατασκευάσει με τους εξειδικευμένους συνεργάτες του και τη χρήση μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας τον πλέον κατάλληλο κηδεμόνα για κάθε περίπτωση, αναβαθμίζει την χρήση των κηδεμόνων, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των χρηστών, τόσο σε πρακτικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο. Είναι αυτός που τους “εκπαιδεύει“ και “διδάσκει” τον τρόπο χρήσης του κηδεμόνα.

Η Προσαρμογή στον κηδεμόνα είναι “Οικογενειακή” μας υπόθεση…

Μαζί συ-ζητάμε, συν-εργαζόμαστε, μπορούμε να κάνουμε τη δύσκολη αρχή, εύκολη συνέχεια!

Μαζί μετατρέπουμε το φόβο σε Χαρά, την αρνητική διάθεση σε Θετική στάση,μεταμορφώνουμε το άγχος σε Ασφάλεια, Σταθερότητα και Σιγουριά.

Με Πρόγραμμα, Συνέπεια, Ψυχραιμία, Υπομονή και Αποφασιστικότητα.

Κατά την παράδοση, γίνονται δοκιμαστικές εφαρμογές, δίδονται οδηγίες συντήρησης και χρήσης και σάκκος μεταφοράς.

Ξέρουμε τι κάνουμε και δεσμευόμαστε με γραπτή εγγύηση, 2 ετών

… έτσι κατασκευάζουμε αποτελεσματικούς κηδεμόνες

Ακριβής μεταφορά των σωματομετρικών στοιχείων του ασθενούς

Διεξοδικός έλεγχος των εργαστηριακών εξετάσεων (ακτινογραφίες, τομογραφίες)

Ακριβής εντοπισμός των σημείων πίεσης και των σημείων εκτόνωσης των πιέσεων

Ψηφιακή καταγραφή όλων των χαρακτηριστικών (βάρος, ύψος, γωνία Cobb, στροφές κατά Moe, ύβος, κλίση λεκάνης, κλίση ώμων, κ.λπ.)

 

Απόλυτα εξατομικευμένη κατασκευή με προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια

Διαρκής παρακολούθηση για τις σωματομετρικές αλλαγές λόγω ανάπτυξης και διόρθωσης πιέσεων

Σχέδια και χρώματα κηδεμόνων 

Η κατασκευή κηδεμόνων μπορεί να εξυπηρετεί αυστηρά τους θεραπευτικούς σκοπούς, ωστόσο δεν στερείται αισθητικής.

Το κέντρο Scoliosis SLC λειτουργεί, όλα αυτά τα χρόνια, με γνώμονα τον ανθρώπινο παράγοντα. Έτσι, δίνουμε έμφαση και στην ψυχολογία του χρήστη κηδεμόνα και γι′ αυτό το λόγο, κατασκευάζουμε κηδεμόνες με επιλογή δική σας (αλλά χωρίς επιπλέον επιβάρυνση) ανάμεσα σε διαφορετικά σχέδια και χρώματα, τα οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω.