Τo κέντρο Scoliosis SLC αποτελεί σύγχρονη και πρωτοποριακή μονάδα, συντηρητικής αντιμετώπισης παθήσεων σπονδυλικής στήλης, που έχει επενδύσει στα πλέον εξελιγμένα τεχνολογικά μέσα της παγκόσμιας αγοράς.

Ο προηγμένος τεχνολογικός εξοπλισμός με τη χρήση του Laser 4ης γενιάς, εγγυάται την απόλυτα εξατομικευμένη κατασκευή κηδεμόνων, ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε χρήστη, αντικαθιστώντας τα ογκώδη, σταθερά laser scanner του παρελθόντος, με την αδυναμία σάρωσης περιοχών όπως οι ώμοι και οι μασχάλες, που περιόριζε την ακριβή μεταφορά του σαρωμένου σώματος, καθώς και την αδυναμία φορητότητας.

Η ξεπερασμένη πλέον και ψυχικά επώδυνη για τον έφηβο τεχνική του γύψου για τη λήψη των μέτρων, αντικαταστάθηκε από τη σάρωση (ηλεκτρονικό σκανάρισμα) του σώματος και την πρόβα μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Πιο αναλυτικά, ένα σκάνερ με κάμερα,  «σαρώνει» τρισδιάστατα το σώμα, ψηφιοποιεί την επιφάνειά του μεταφέροντας τα ακριβή δεδομένα στον υπολογιστή και προσφέρει μέτρηση απόλυτης ακρίβειας. Σε συνάρτηση με τον ηλεκτρονικό αισθητήρα και το ψηφιακό λογισμικό,  επιτυγχάνεται γρήγορη και αξιόπιστη λήψη μέτρων,  καταγράφοντας με ακρίβεια (0,4 χιλ) την επιφάνεια του σώματος,  δίχως να έρχεται  σε επαφή με αυτό και χωρίς ακτινοβολία.

Η χρήση της τεχνολογίας laser 4ης γενιάς, επιτρέπει την κατασκευή λεπτότερων (3χιλ) και πολύ ελαφρύτερων κηδεμόνων (400-600gr).

Διαδικασία που δεν δημιουργεί ψυχολογικά προβλήματα στον έφηβο και διαρκεί μόλις 40 δευτερόλεπτα !

Με τη μέθοδο αυτή, επιτυγχάνεται ο σχεδιασμός και η κατασκευή διορθωτικών και υποστηρικτικών κηδεμόνων, οι οποίοι διακρίνονται για τη σταθερότητά τους, την ακρίβεια στις διαστάσεις, την έμφαση στη λεπτομέρεια και την τέλεια εφαρμογή τους στο σώμα του χρήστη,  χωρίς να διαγράφουν.

Όλες οι κατασκευές του Scoliosis SLC είναι εγκεκριμένες από τον ΕΟΦ, πιστοποιημένες από το Lloyds, έχουν έγκριση CE και συνοδεύονται από γραπτή ΕΓΓΥΗΣΗ 2 ΕΤΩΝ