Εκδηλώσεις

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σπονδυλικής Στήλης

Επιστημονικό γεγονός μεγάλης εμβέλειας αποδείχτηκε το 10ο  Πανελλήνιο  Συνέδριο Σπονδυλικής Στήλης, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Σπονδυλικής Στήλης . Στο συνέδριο συμμετείχαν διακεκριμένοι ομιλητές ορθοπαιδικοί και νευροχειρουργοί όχι μόνο από την Ελλάδα. “Για πρώτη φορά  συμμετέχουν στο συνέδριο σπουδαίοι νευροχειρουργοί και ορθοπαιδικοί από την Γαλλία και την Τουρκία” δήλωσε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και της ΕΣΣ, νευροχειρουργός Αθανάσιος Σπηλιωτόπουλος.

Το πολύπλευρο επιστημονικό πρόγραμμα του  Συνεδρίου  είχε βασικό στόχο να καλύψει την ανάγκη για σύγχρονη επιστημονική ενημέρωση νευροχειρουργών, ορθοπαιδικών  και των ιατρών που εμπλέκονται με τις παθήσεις της Σπονδυλικής Στήλης. Η θεματολογία του συνεδρίου, που παρακολούθησε πλήθος ιατρών και επαγγελματιών υγείας, αποτελούνταν από  θεματικές ενότητες που αφορούσαν  την Σπονδυλική Στήλη.

Το βασικό συμπέρασμα του συνεδρίου ήταν ότι παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια,  τα μέλη της επιστημονικής κοινότητας έχουν πολλά να δώσουν στο άμεσο  μέλλον, στον τομέα αυτό.   Οι παθήσεις της σπονδυλικής στήλης γίνονται όλο και πιο συχνές, τα μέλη όμως της Ελληνικής Εταιρείας Σπονδυλικής Στήλης βρίσκονται σε εγρήγορση  καθώς οι ανατομικές γνώσεις, όσον αφορά την ανθρώπινη σπονδυλική στήλη, χάρη στην αλματώδη εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας με την καθιέρωση επίσης  της εξειδικευμένης  μελέτης πλουτίσθηκαν, έγιναν περισσότερες και λεπτομερέστερες.

Τα μέλη του συνεδρίου (ορθοπαιδικοί, νευροχειρουργοί)  με βαθιά γνώση του αντικειμένου και μακροχρόνια κλινική εμπειρία, ελληνική και διεθνή  παρουσίασαν   στοιχεία     μελετών και ερευνών στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης αντιμετώπισης των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης .

Η σύγχρονη συντηρητική & χειρουργική θεραπεία παιδιών, εφήβων και ηλικιωμένων  με παθολογίες της σπονδυλικής στήλης εξασφαλίζει ποιότητα -και σε αρκετές περιπτώσεις και ποσότητα- ζωής για τους μικρούς ασθενείς και τις οικογένειές τους. Έχοντας πλέον στη διάθεσή τους  μια σειρά αποτελεσματικών μεθόδων διερεύνησης, σε συνδυασμό με την αυστηρή τήρηση των κατευθυντήριων γραμμών, τα μέλη της επιστημονικής κοινότητας μπορούν  να κάνουν  γρήγορα σωστή διάγνωση και θεραπεία, ώστε να ελαφρύνουν τον ασθενή από τις συνέπειες του χρόνου και τις παρενέργειες των συμπτωμάτων και του πόνου στην καθημερινότητα του.

 

Related Posts