Νέα

Μήπως ο υπολογιστής σας παραμορφώνει ;

Αν κάνετε δουλειά γραφείου ή περνάτε πολλές ώρες της ημέρας μπροστά από τον υπολογιστή, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η κακή στάση του σώματός μας, έχει ιδιαίτερα σημαντικές επιπτώσεις και στην «υγεία» της σπονδυλικής στήλης.

Η συχνή χρήση υπολογιστή σχετίζεται με πόνους στη μέση, στην πλάτη, στον ώμο, στον αυχένα, στα χέρια καθώς και με πονοκεφάλους. Οι βλάβες στους μύες και στις αρθρώσεις προκαλούνται ή επιδεινώνονται από την κακή στάση του σώματος, την πολύωρη καθιστική θέση και το λανθασμένο ύψος καρέκλας-γραφείου-υπολογιστή.

Η επιστημονική ομάδα του Scoliosis Spine Laser Center σας συμβουλεύει να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες για την αποφυγή προβλημάτων λόγω της στάσης του σώματος:

Υπολογιστής και Σωστή θέση
-Οι βραχίονες των χεριών πρέπει να είναι σε οριζόντια θέση.
-Η καρέκλα πρέπει να υποστηρίζει τη μέση μας.
-Η δυνατότητα αυξομείωσης του ύψους της καρέκλας βοηθάει στην επιλογή του κατάλληλου ύψους ανεξάρτητα από το ύψος του χειριστή.
-Όταν τα πόδια δε στηρίζονται στο πάτωμα, το υποπόδιο βοηθάει στην ορθή στάση.
-Τα μάτια μας πρέπει να είναι σχεδόν στην ίδια ευθεία με το πάνω μέρος της οθόνης, ώστε να κοιτάζουν ευθεία ή με ελαφριά κλίση προς τα κάτω και σε απόσταση 60 με 70 εκατοστά.
-Όταν γράφουμε, το πληκτρολόγιο πρέπει να είναι ακριβώς μπροστά μας και το ποντίκι ακριβώς δίπλα.
-Το πληκτρολόγιο μπορεί να είναι ελάχιστα ανασηκωμένο (με τα υποστηρίγματα που διαθέτει). Οι καρποί μας πρέπει να στηρίζονται με ειδικά μαξιλάρια ή στηρίγματα στο επίπεδο των πλήκτρων.