Νέα

Μήπως όταν τρέχετε πονάτε;

Το τρέξιμο είναι ο πιο φυσικός τρόπος άθλησης από την αρχή της Ιστορίας μέχρι σήμερα! Η ομορφιά του τρεξίματος είναι ότι σχεδόν όλοι μπορούν να τρέξουν και να πετύχουν σε ένα σπορ που έχει τη δύναμη να αλλάξει τη ζωή μας. Μήπως όμως θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί στα μηνύματα που μας στέλνει το πέλμα μας κατά τη διάρκεια της άσκησης; Μήπως όταν τρέχουμε πονάνε τα πέλματα;

Όταν τρέχουμε εξωγενείς και ενδογενείς παράγοντες  επηρεάζουν τα πέλματά μας . Εξωγενείς είναι το έδαφος που τρέχουμε και κατά πόσο αυτό αποσβαίνει τους κραδασμούς και την κινητική ενέργεια της πρόσκρουσης του ποδιού στο έδαφος. Εξωγενής παράγοντας είναι και τα παπούτσια που χρησιμοποιούμε. Ενδογενείς παράγοντας σημαντικός είναι η μορφή του πέλματός μας. Άρα έχουμε δρομείς με πλατυποδία (over pronation) με κοιλοποδία (supination), βλαισοπτερνία και φόρτιση στα μετατάρσια που μπορούν να δημιουργήσουν διάφορα μυοσκελετικά προβλήματα.

Επίσης η κακή μηχανική του ποδιού αλλάζει τα φορτία στο γόνατο, το ισχίο, τη λεκάνη και τη μέση του αθλούμενου επηρεάζοντας πολλές φορές όλη την κινηματική αλυσίδα του ανθρώπινου σώματος. Παθήσεις που αναφέρονται στο πέλμα είναι πάρα πολλές. Επίσης πολλές φορές λόγω κακής φόρτισης έχουμε και προβλήματα στην κνήμη και στους μυς και τους τένοντες, όπως τενοντίτιδα. Το πέλμα συνήθως παρουσιάζει παθολογίες όπως η άκανθα, ο πόνος στο μετατάρσιο, ο πόνος στην καμάρα του ποδιού και άλλες.

Και αν όλα αυτά σας φαίνονται πολύπλοκα και περίεργα , ελάτε στα κέντρα Scoliosis SLC  και κάνετε εντελώς δωρεάν πελματογράφημα . Ελάτε να μάθετε για το πέλμα  σας και όχι  μόνο .

Related Posts