Νέα

Μοντέλα και ορθοσωμία

Πολλά μοντέλα που ενδιαφέρονται για την εμφάνιση τους με σχολαστικό τρόπο, έχουν συνειδητοποιήσει τη σημασία της γυμναστικής και τη σωστής διατροφής ως έναν από τους τρόπους διατήρησης της. Δεν έχουν όμως συνειδητοποιήσει τη σωστή στάση του σώματος. Δεν  έχουν εξασφαλίσει, δηλαδή, την ορθοσωμία και την αποφυγή παραμορφώσεων της σπονδυλικής στήλης.

Πέρα από τη διατήρηση του λίπους σε χαμηλά επίπεδα και  ένα γραμμωμένο σώμα χωρίς κυτταρίτιδα η σωστή στάση του σώματος προβάλλει αναγκαία. Οι Personal trainers αποτελούν απαραίτητη συνοδεία των μοντέλων.

Ένα από τα κλασσικά προβλήματα που έχουν τα μοντέλα, ειδικά οι γυναίκες, είναι ότι  υποφέρουν από πόνους στη μέση και στα πόδια.

Η  αδύναμη πλάτη, τα πολύ λεπτά χέρια και οι  ανύπαρκτοι  ώμοι, αλλοιώνουν τη στάση του σώματος,  αυξάνοντας  τα ποσοστά εμφάνισης παραμορφώσεων της σπονδυλικής στήλης.

Η αναλυτική ενημέρωση από έναν ορθοπαιδικό, η άσκηση και η  υιοθέτηση σωστών κινητικών προτύπων και στάσης σώματος   όχι μόνο βοηθούν   αλλά και βελτιώνουν  την εμφάνιση των μοντέλων.

Το κέντρο Scoliosis SLC με  την επιστημονική του ομάδα, βρίσκεται στο πλευρό σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση, ανάλυση και   ενημέρωση  του θέματος.