Νέα

Ο πόνος και τα προβλήματα σπονδυλικής στήλης

Τα προβλήματα της σπονδυλικής στήλης συχνά προκαλούν πόνο στα πιο άσχετα μέρη του σώματος. Έτσι, ξεκινάτε να κάνετε θεραπεία για άλλες ασθένειες και φυσικά δεν υπάρχει καμία βελτίωση.

Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να δίνετε την απαραίτητη προσοχή στη σπονδυλική σας στήλη και να γίνεται ορθοπαιδικός έλεγχος . Αν νιώθετε πόνο στην πλάτη, μπορείτε να καταλάβετε ποιο μέρος της σπονδυλικής στήλης έχει πρόβλημα παρατηρώντας διάφορα συμπτώματα κι επισημαίνοντας τα προβλήματα που σχετίζονται με ένα συγκεκριμένο όργανο. Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία :

– Το 70% των πονοκεφάλων οφείλεται στη σπονδυλική στήλη.

– Οι εμβοές, η δυσκολία στην κατάποση και τα προβλήματα όρασης μπορεί να είναι αποτέλεσμα δυσλειτουργίας του μεσοσπονδύλιου δίσκου.

– Αν αισθάνεστε μούδιασμα ή πόνο στα χέρια σας, ελέγξτε τη σπονδυλική στήλη σας στην περιοχή του λαιμού.

– Τα προβλήματα στη σπονδυλική στήλη στην περιοχή του στήθους μπορεί να προκαλέσουν πόνο στην περιοχή της καρδιάς, του στομάχου και των εντέρων.

– Τα προβλήματα στην οσφυϊκή μοίρα μπορεί να εκδηλωθούν ως πόνος στα ισχία και τους μηρούς μειώνοντας την ευαισθησία στα πόδια, καθώς και στο περπάτημα.

Συνεπώς, η θεραπεία και η ενδυνάμωση της σπονδυλικής στήλης μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από προβλήματα στα άλλα όργανα του σώματός σας.