Νέα

Όχι στην γυμναστική χωρίς έλεγχο !

 

Οι πόνοι στη μέση δεν αφορούν μόνο μεγαλύτερες ηλικίες, ούτε οφείλονται αποκλειστικά και μόνο σε κάποιο βάρος που σηκώσαμε ή στο ότι στραβοκοιμηθήκαμε. Οι καθημερινές μας κακές συνήθειες είναι αυτές που μπορεί τελικά να μας κάνουν να… διπλώσουμε στα δύο και να αργήσουμε να υψώσουμε το ανάστημά μας. Ακολουθείστε, λοιπόν ,  ή τροποποιήστε μικρές  αλλά σημαντικές συνήθειες της καθημερινότητας . Προσοχή , όμως , οι όποιες αλλαγές θα πρέπει να γίνουν  με προσεκτικές κινήσεις .

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες , η πρώτη αλλαγή ή κίνηση που κάνουν οι περισσότεροι μόλις αντιμετωπίσουν πρόβλημα με την  μέση ή τον αυχένα τους είναι  η εγγραφή στο πιο κοντινό  γυμναστήριο και η  υπερβολική γυμναστική χωρίς έλεγχο , χωρίς περιορισμό και καθοδήγηση. Πόσο ανώδυνη μπορεί να είναι, όμως,   η εγγραφή στο γυμναστήριο,  για την σπονδυλική μας στήλη και της σκελετική μας υγεία;

Οι γυμνασμένοι κοιλιακοί συμβάλλουν στην ωραία εμφάνιση (ειδικά το καλοκαίρι στην παραλία!). Η κίνηση όμως που κάνουμε όταν εκτελούμε κοιλιακούς κάμπτει την σπονδυλική μας στήλη. Για αυτό και δεν πρέπει να το παρακάνουμε με αυτήν την άσκηση! Οι κοιλιακοί δεν γυμνάζουν τους μυς αυτούς που τη σταθεροποιούν. Αντιθέτως, μπορεί να συμβάλλουν στον πόνο, όταν γίνονται με λάθος τρόπο λυγίζοντας την πλάτη μας σαν C και ασκώντας υπερβολική πίεση. Καλό είναι να φροντίσουμε να κάνουμε κατάλληλες ασκήσεις ώστε να γυμναζόμαστε ισορροπημένα χωρίς να καταπονούμε τη σπονδυλική στήλη.

Πριν πάτε γυμναστήριο, το κέντρο Scoliosis Spine Laser Centerσας συμβουλεύει να ελέγξετε  την εικόνα της σκελετικής σας υγείας, παρακολουθείστε  την κατάσταση της σπονδυλικής στήλης,   ρωτήστε την επιστημονική ομάδα του κέντρου για το ποιες ασκήσεις πρέπει να αποφύγετε και ποιες θα σας κάνουν καλό, ζητήστε από τον ειδικό φυσικοθεραπευτή μας  να σας δείξει ειδικές  ασκήσεις ανάλογα με το πρόβλημα της σπονδυλικής σας στήλη.