Βάσει των αποτελεσμάτων του πελματογραφήματος,  υπάρχει η δυνατότητα κατασκευής ειδικών, ορθωτικών πελμάτων έσω υποδήματος, τα οποία  προσαρμόζονται  εξατομικευμένα στις ιδιαιτερότητες του ποδιού, κατόπιν αξιολόγησης, από την εξειδικευμένη επιστημονική μας ομάδα και κατασκευάζονται από τον ειδικό ο οποίος φροντίζει να είναι τα πλέον κατάλληλα για την κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Οι ανατομικές αποκλίσεις στα κάτω άκρα, είναι καλό να αντιμετωπίζονται συνδυαστικά, με μέσα παθητικής και ιδιοδεκτικής υποστήριξης, (ορθωτικά πέλματα έσω υποδήματος, ειδικής κατασκευής), όσο και με εξειδικευμένο ασκησιολόγιο , προκειμένου να διασφαλιστεί η ορθή ανατομική ευθυγράμμιση σε όλο το κάτω άκρο.

Τα ορθωτικα πέλματα είναι επαγγελματικά κατασκευασμένοι ειδικοί πάτοι, οι οποίοι εισάγονται στο παπούτσι για να διορθώσουν και να βοηθήσουν ένα μη φυσιολογικό ή ακανόνιστο βάδισμα. Συνήθως προτείνονται για να μειωθούν ορισμένοι τύποι πόνου του πέλματος και της πτέρνας, αλλά και για την μείωση του πόνου της πλάτης.

Στα παιδιά κοντά  στο 5ο έτος ηλικίας,  η όποια ανατομική απόκλιση,  έχει μεγαλύτερες πιθανότητες «θεραπείας»,  ενώ στους ενήλικες,  μόνο υποστήριξης και ανακούφισης.

Γενικά ένα ζευγάρι ορθωτικών πελμάτων μπορεί να βοηθήσει τον χρήστη να επιτύχει μια υγιή στάση και βάδιση.

Άμεσα, βοηθούν  τη σωστή λειτουργία του ποδιού και έμμεσα προστατεύουν τις αρθρώσεις του κάτω άκρου και της μέσης από τραυματισμούς και άλλα χρόνια προβλήματα.

Επειδή υπάρχει περιορισμένος αριθμός μη χειρουργικών επιλογών θεραπείας για τον πόνο, τα ορθωτικά πέλματα είναι συχνά μια λογική επιλογή, καθόσον αφενός είναι χαμηλού κόστους και αφετέρου έχουν λίγες αρνητικές παρενέργειες – οι πιο συνηθισμένες από τις οποίες είναι τα “ευαίσθητα” πόδια. Η ευαισθησία των ποδιών τείνει να εξαφανιστεί με την πάροδο του χρόνου καθώς οι ασθενείς συνηθίζουν να χρησιμοποιούν τα ορθωτικά πέλματα.

Τα ορθωτικά πέλματα είναι εύκολα στη χρήση. Οι χρήστες απλώς τα τοποθετούν στα παπούτσια τους και πηγαίνουν για την τακτική καθημερινή δουλειά τους, στέκονται και περπατούν. Η σχεδίαση τους, βοηθά στη “διόρθωση” του ποδιού με τρόπο που μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο.

Παρέχουν επίσης μια ασφαλή, μη επεμβατική προσέγγιση θεραπείας χωρίς φάρμακο για όποιον επιδιώκει να μειώσει την εξάρτηση από φάρμακα για τον πόνο. Τα ορθωτικά πέλματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνα τους ή σε συνδυασμό με άλλες μη χειρουργικές θεραπείες για τον πόνο κατά τον κύκλο της βάδισης, από όλους όσους περπατάνε, κινούνται, αθλούνται, κουράζονται, ανεξαρτήτως ηλικίας.