Αρθρογραφία

“Πανελλήνια Ιατρική Συνάντηση: Δ. Νικολόπουλος: Σύγχρονες Θεραπευτικές & Επεμβατικές μέθοδοι.

 

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η διεξαγωγή του Πανελλήνιου Συνεδρίου της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών με θέμα: “Πανελλήνια Ιατρική Συνάντηση: Σύγχρονες Θεραπευτικές & Επεμβατικές μέθοδοι. Προσεγγίσεις και Προοπτικές” το οποίο θα διεξαχθεί 22 – 24 Σεπτεμβρίου 2017 στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Divani Caravel. Στο Συνέδριο, που διεξάγεται για πρώτη φορά, κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες θα παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις σε όλο το φάσμα της σύγχρονης ιατρικής.

Ο  Ορθοπαιδικός   Δημήτρης Νικολόπουλος,  Επιμελητής Ορθοπαιδικής Κλινικής, Κεντρική Κλινική Αθηνών, με εξειδίκευση στις Αθλητικές Κακώσεις και  Αρθροσκόπος του Ισχίου, του Γόνατος και της Ποδοκνημικής άρθρωσης (αστραγάλου) αναφέρεται στο  στόχο και στο σκοπό της  συνάντησης  αναλύοντας το όραμα της Κεντρικής Κλινικής σε ένα πλαίσιο  καινοτόμων και σύγχρονων θεραπευτικών και επεμβατικών μεθόδων.

1. Ποιος είναι ο στόχος και ο σκοπός της Πανελλήνιας Ιατρικής Συνάντησης ;

Σκοπός μας είναι να προσεγγίσουμε και να παρουσιάσουμε ό,τι πιο καινοτόμο πάνω στις σύγχρονες θεραπευτικές και επεμβατικές μεθόδους στην Ορθοπαιδική και Τραυματολογία, στη Γενική Χειρουργική, στη Νευροχειρουργική, στην Καρδιολογία και Επεμβατική Καρδιολογία, στην Αγγειοχειρουργική, στην Ουρολογία, στην Χειρουργική αντιμετώπιση της Παθολογίας των Ενδοκρινών Αδένων, στην Πλαστική Χειρουργική, στην Αναισθησιολογία και στη Λοιμωξιολογία. Στόχος μας η διαρκής ενημέρωση και πληροφόρηση των νέων ιατρών και στα πλαίσια της διαρκούς εκπαίδευσης ναπροσεγγίσουν και να ακούσουν ανθρώπους καταξιωμένους στον τομέα τους.

2. Η πρόοδος , παγκοσμιοποίηση και επιστήμη πως συνδυάζονται στο ευαίσθητο τομέα της Ορθοπαιδικής στην Κεντρική Κλινική Αθηνών;

Το Όραμα της Κεντρικής Κλινικής ήταν η δημιουργία ενός διαβαλκανικού δικτύου υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου με ανθρώπινο χαρακτήρα. Στον τομέα αυτό έχει πετύχει από τα πρώτα χρόνια της δημιουργίας της. Από 5ετίας δέχεται τεράστιο αριθμό ξένων ασθενών που μεταφέρονται τραυματίες από νησιά (Σαντορίνη, Μύκονο, Σκιάθο, Ρόδο κα) και παρέχει τις υπηρεσίες της. Έχει πετύχει λοιπόν πλέον τη συμμετοχή της στο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ μέσω του ιατρικού τουρισμού και συνεχίζει.
Οι ιατροί που την πλαισιώνουν είναι καταξιωμένοι στον τομέα τους και το όραμά τους ήταν να δημιουργήσουν μια επαγγελματική στέγη που θα λειτουργεί σαν Πρότυπο Διαγνωστικό – Ερευνητικό και Θεραπευτικό Κέντρο παρέχοντας υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας & στάθμης στην παγκόσμια ιατρική κοινότητα έχει πλέον πραγματωθεί.

3. Καινοτομία και επιστημονικά δεδομένα πάνω στις σύγχρονες θεραπευτικές και επεμβατικές μεθόδους, πως αξιολογούνται από την Κεντρική Κλινική Αθηνών ;

Η ΚΚΑ στελεχωμένη από ανθρώπους με όραμα και ανθρώπους που πάντα επιθυμούν τη νέα γνώση και το καινούργιο ακολουθεί τις εξελίξεις της παγκόσμιας ιατρικής κοινότητας για μικρότερες προσπελάσεις, λιγότερο τραυματικές τεχνικές, αναίμακτες ελάχιστης παρεμβατικότητας. Αυτό επιτυγχάνεται τόσο με τη σωστή καινούργια τεχνογνωσία (επένδυση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ κάθε χρόνο στο τομέα αυτό), όσο και με τη διαρκή εκπαίδευση των ιατρών της στις νέες τεχνικές στα Κέντρα Ευρώπης και Αμερικής.  Εξάλλου οι ιατροί μας παρακολουθούν και συμμετέχουν στις διεθνείς εξελίξεις με τις επιστημονικές τους εργασίες σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο.

Επιστροφή στη λίστα