Νέα

Παπούτσια με στυλ και η σπονδυλική στήλη

Καλοκαιρινά παπούτσια που μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμούς

Το καλοκαίρι είναι η ώρα που βάζουμε στην άκρη κάλτσες, μπότες και  κλειστά παπούτσια και φοράμε τα εποχιακά ανοιχτά παπούτσια, όπως τα σανδάλια και οι σαγιονάρες. Αλλά δεν είναι όλα τα καλοκαιρινά παπούτσια ίδια. Μάθετε ποια παπούτσια είναι καλλίτερες επιλογές και ποια μπορεί να σας βάλουν σε κίνδυνο για τραυματισμούς στα πόδια.

  1. Σαγιονάρες

Οι σαγιονάρες είναι οι μεγαλύτεροι αίτιοι  που πρόκειται να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των ποδιών σας αυτό το καλοκαίρι. Όχι μόνο είναι εύκολο να γλιστρήσουν από τη θέση τους, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε διάστρεμμα του αστραγάλου, αλλά προσφέρουν πολύ λίγη στήριξη ή προστασία. Η έλλειψη στήριξης της πτέρνας στα υποδήματα είναι μια σημαντική αιτία της πελματιαίας απονευρωσίτιδας. Και αν έχετε ήδη πελματιαία απονευρωσίτιδα, οι σαγιονάρες μπορούν να επιδεινώσουν το πρόβλημα και να κάνουν τον πόνο χειρότερο.

  1. Τα Flats

Είναι καλύτερα από τις σαγιονάρες στη σταθεροποίηση,  κρατώντας το πόδι σας στη θέση του. Αλλά μπορούν να είναι εξίσου ανεπαρκή  στην παροχή οποιουδήποτε απορροφητικού υλικού ή υποστήριξης. Όπως και με τις σαγιονάρες, μπορείτε να προστατέψετε τα πόδια σας, περιορίζοντας τον χρόνο που τα  φοράτε και αναζητώντας εκείνα τα στυλ που προσφέρουν καλή υποστήριξη και προστασία, ειδικά για τις καμάρες.

  1. Πλατφόρμες και εσπαντρίγιες

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος με τις πλατφόρμες και τις εσπαντρίγιες  είναι η πλευρική αστάθεια τους, η οποία καθιστά εύκολη την απώλεια της ισορροπίας και την περιστροφή του αστραγάλου, οδηγώντας σε διάστρεμμα.

Επιπλέον, μετατοπίζουν το βάρος προς τα εμπρός πάνω στη σφαίρα του ποδιού, το οποίο μπορεί να σας θέσει σε κίνδυνο για πόνο και φλεγμονή στο μέσο πόδι. Αυτή είναι η περίπτωση όλων των τακουνιών. Τελικά, αυτό μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε κατάγματα  καταπόνησης στο πόδι σας. Για να είστε ασφαλείς με τις πλατφόρμες και τις εσπαντρίγιες , αναζητήστε στυλ που δεν είναι πολύ ψηλά και έχουν μια ευρύτερη φτέρνα.