Νέα

Πέλματα, κομμένα και ραμμένα στα μέτρα σας

Η κατασκευή ενός ζευγαριού ορθωτικών πελµάτων είναι μια πολύπλοκη εργασία και δεν επιτυγχάνεται με το απλό πάτηµα ενός κουµπιού.

Το κέντρο Scoliosis SLC   έχοντας εμπειρία ετών στο χώρο της σκελετικής υγείας, παρέχει ειδικό πελματογράφημα που συνεργάζεται άμεσα με το διαγνωστικό μηχάνημα Fortmetric 4D και δίνει πλήρη στατική μελέτη ορθοσωμίας, δημιουργώντας  χάρτη σκελετικής ανάπτυξης.

Βάσει των αποτελεσμάτων της μέτρησης υπάρχει η δυνατότητα κατασκευής ειδικών, ορθοπαιδικών πελμάτων έσω υποδήματος, που προσαρμόζονται  εξατομικευμένα στις ιδιαιτερότητες του ποδιού, κατόπιν αξιολόγησης, από εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα.

Ως αποτέλεσμα επέρχεται  η διόρθωση λανθασμένης στάσης,  βάδισης, υπερβολικού  πρηνισμού (πτώση ποδικής καμάρας-“πλατυποδία”), υπτιασμού (πέλμα με υπερβολική ποδική καμάρα), ενίσχυσης μεταταρσίου και άλλων προβλημάτων του πέλματος, που προκαλούν οσφυαλγία, τενοντίτιδες, μυοσκελετικές κακώσεις, τραυματισμούς, άκανθα πτέρνης, αρθρίτιδα, κτλ. Έτσι, με το κατάλληλο πέλμα δίνεται και ενδεδειγμένη λύση στο πρόβλημα.

Τα πέλματα, στο κέντρο Scoliosis SLC,  είναι διαφορετικών πυκνοτήτων και η επιλογή τους γίνεται ανάλογα τα στοιχεία του πελματογραφήματος, την ηλικία, το βάρος, της δραστηριότητες, και τις ανάγκες του κάθε χρήστη. Το ζεύγος πελμάτων που κατασκευάζεται είναι εξατομικευμένο για κάθε πόδι και φορώντας το, με τα κατάλληλα  υποδήματα, επιτυγχάνεται η σωστή λειτουργία του ποδιού αποφεύγοντας λανθασμένους πρηνισμούς και υπτιασμούς καθώς επίσης υπάρχει και η απορρόφηση κραδασμών κατά την διάρκεια βάδισης ή τρεξίματος.

Άμεσα λοιπόν τα ορθωτικά πέλματα βοηθάνε τη σωστή λειτουργία του ποδιού και έμμεσα προστατεύουν της αρθρώσεις του κάτω άκρου και της μέσης από τραυματισμούς και άλλα χρόνια προβλήματα.

Kαινούργια πέλματα, κομμένα και ραμμένα στα μέτρα σας, μπορείτε να αποκτήσετε στο κέντρο Scoliosis SLC.