Νέα

Scoliosis SLC: Εσύ έκανες τεστ πέλματος;

 

Τα τελευταία χρόνια πολλοί επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες αθλητές επιλέγουν να μειώσουν την πιθανότητα τραυματισμού τους με την χρήση εξατομικευμένων ορθωτικών πελμάτων. Από έρευνες έχει βρεθεί ότι:

  • Η κατασκευή εξατομικευμένων ορθωτικών πελμάτων οδηγεί σε βελτιωμένο και αποτελεσματικότερο βηματισμό μειώνοντας κατά συνέπεια τον κίνδυνο τραυματισμού.
  • Ένα σωστά κατασκευασμένο ορθωτικό πέλμα παρέχει στον αθλητή έναν πιο ξεκούραστο βηματισμό, βοηθώντας κατά συνέπεια στην αποτροπή της κόπωσης μέσω της μυϊκής πίεσης.
  • Η αξιόπιστη και επαναλαμβανόμενη διαδικασία αξιολόγησης που περιλαμβάνει την αξιολόγηση του εξατομικευμένου ορθωτικού πέλματος αλλά και την αλλαγή του άξονα κίνησης που αυτό επιφέρει, προσαρμόζει το πέλμα καλύτερα στις ανάγκες του αθλητή και μειώνει ακόμα περισσότερο τον κίνδυνο τραυματισμού.
  • Η σωστή στήριξη του άκρου ποδός μέσω ορθωτικών πελμάτων μειώνει την στροφή της κνήμης και του ισχίου προστατεύοντας έτσι από τραυματισμούς.

Είναι πολύ σημαντικό να μπορεί ο αθλούμενος να πατάει σωστά χρησιμοποιώντας εξατομικευμένα ορθωτικά πέλματα για να μειώσει την πιθανότητα τραυματισμού και να μπορέσει να αυξήσει έτσι το επίπεδο προπόνησης του αλλά και να βελτιώσει την ποιότητα της καθημερινότητας του χωρίς πόνο ή ενοχλήσεις κατά ή μετά την άσκηση.