Νέα

Σκολίωση : «Αυτή είναι η ιστορία μου»

 

Ήμουν 14 ετών , όταν μια τυπική επίσκεψη στο γιατρό, στις αρχές Σεπτεμβρίου,  για τη συμπλήρωση της κάρτας υγείας
για το σχολείο  , ο γιατρός  μου αποκάλυψε κάτι που μέχρι τότε δεν το γνώριζα ούτε εγώ αλλά ούτε και η μαμά  μου.

Σκολίωση : νομίζω ότι ακόμα ακούω το ήχο της λέξης , ακόμα θυμάμαι το ύφος του γιατρού . Πανικός χαρακτήριζε το μέσα μου , τη σκέψη , τη ψυχολογία  μου  , για μια λέξη που μέχρι τότε μου ήταν άγνωστη .

Πέρασαν τριάντα πέντε  δύσκολες μέρες, πηγαίνοντας στον ειδικό , κάνοντας ειδικές ασκήσεις και στη συνέχεια στον  τεχνικό για τη δημιουργία κηδεμόνα .

Κηδεμόνας : μια ακόμη λέξη προστέθηκε όχι μόνο στο λεξιλόγιο μου αλλά και στην καθημερινότητά  μου . Μου φάνηκε αστείο όταν ο τεχνικός που είχε αναλάβει την δημιουργία  του κηδεμόνα μου   , μου ζήτησε να διαλέξω χρώμα  και σχέδιο. Μέχρι τότε το χρώμα και το σχέδιο με απασχολούσε  στην  επιλογή μπλούζας και άλλων αξεσουάρ  που συνοδεύουν  την εμφάνιση μιας έφηβης .

Θεραπεία:  Η θεραπεία μου και  η εμφάνιση μου με τον κηδεμόνα ολοκληρώθηκε μετά από τρία χρόνια. Ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ανάμεικτων συναισθημάτων , ποικιλόμορφων καταστάσεων . Αγωνία για τα σημάδια βελτίωσης , άγχος  για να  κρύψω αυτό που έκρυβα κάτω από τη μπλούζα, όπως ακριβώς έκανε η αδελφή μου για να κρύψει τα σιδεράκια της, εκνευρισμός  κάθε φορά που έπρεπε να επισκεφτώ τον  τεχνικό  για τι ς μικρορυθμίσεις του κηδεμόνα . Και όλα αυτά ξεκίνησαν στην ηλικία 14 ετών .

Συμπέρασμα: όλα αυτά , τα καλά και τα κακά πέρασαν. Αυτή τη στιγμή είμαι  31 ετών , μητέρα δυο παιδιών,  με τέλειο σώμα και χωρίς προβλήματα στη μέση , χωρίς πόνο στη σπονδυλική στήλη και όλα αυτά με επίμονη και υπομονή.

Είμαι σίγουρη , αξίζει το κόπο.  Τώρα , μπορεί κάποιοι από εσάς , αυτή τη στιγμή να βιώνετε ότι έζησα και εγώ,  σας λέω λοιπόν με βεβαιότητα, ότι αξίζει το κόπο.   Ψάξτε και βρείτε τον κατάλληλο τεχνικό , διαλέξτε   μόνοι σας το χρώμα και το σχέδιο για το κηδεμόνα σας και συνεχίστε , κοιτάζοντας μόνο μπροστά.

Καλή επιτυχία.

Στείλτε μας και εσείς τη δική σας αληθινή ιστορία  στο email: info@scoliosisslc.com