Νέα

Σκολίωση ετών 50. Σκολίωση χωρίς όριο ηλικίας

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε όταν ακούτε τη λέξη σκολίωση; Μάλλον η σπονδυλική στήλη και σίγουρα κάποιο παιδί ή έφηβο που χρειάζεται ειδικό κηδεμόνα από το Scoliosis Spine Laser Center για να τη διορθώσει. Στην πραγματικότητα όμως, η σκολίωση είναι πολύ πιο συχνή στους ηλικιωμένους απ’ ότι στους εφήβους.

Το ποσοστό της σκολίωσης στην τρίτη ηλικία παραμένει υψηλό και αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο με τη γήρανση του πληθυσμού. Σε αντίθεση με τη σκολίωση των ανηλίκων που προσβάλλει περισσότερα κορίτσια παρά αγόρια, η σκολίωση των ενηλίκων προσβάλλει άνδρες και γυναίκες σε σχεδόν ίδια ποσοστά.

Αν και δεν υπάρχουν μαγικοί τρόποι για να αποτραπεί η σκολίωση των ενηλίκων, το κέντρο Scoliosis Spine Laser Center μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση της σκελετικής υγείας καθώς μέσω ειδικών προγραμμάτων αποκατάστασης μπορεί να περιορίσει τον πόνο στη μέση, τη δυσκαμψία και το μούδιασμα, τις συχνές κράμπες ή τους αιχμηρούς πόνους στα πόδια. Σε μικρό χρονικό διάστημα θεραπείας θα διαπιστώσετε ότι δεν πρέπει να περπατάτε σκύβοντας προς τα εμπρός –διότι αυτό μπορεί να καταπονήσει τους μυς στη μέση και στα πόδια, προκαλώντας αναίτια κούραση και δυσκολίες στην εκτέλεση των καθημερινών δραστηριοτήτων. Υπό την καθοδήγηση της επιστημονικής ομάδας του Scoliosis Spine Laser Center μπορούμε να περιορίσουμε τα συμπτώματά της σκολίωσης δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους εσάς να απολαμβάνετε μικρές καθημερινές στιγμές.