Νέα

Σωστός φωτισμός στο γραφείο – δωμάτιο

Ο σωστός φωτισμός στο γραφείο και στο δωμάτιο που διαβάζει ο μαθητής ή η μαθήτρια είναι πολύ σημαντική υπόθεση. Η επιλογή της σωστής λάμπας παίζει σπουδαίο ρόλο για την απόδοση, την ψυχολογική διάθεση και γενικότερα την υγεία του παιδιού.

Σύνηθες φαινόμενο αποτελεί το γεγονός ότι : οι γονείς και σπουδαστές επενδύουν πρόθυμα χιλιάδες ευρώ σε υπολογιστές, έπιπλα, γραφεία, προετοιμασία για το σχολείο, αλλά συχνά αποτυγχάνουν να αναγνωρίσουν την επιρροή του φωτισμού στην μελέτη.

Ο κακός φωτισμός στην περιοχή εργασίας και μελέτης , μπορεί να προκαλέσει καταπόνηση των ματιών και της σπονδυλικής στήλης με συνέπεια την έντονη κούραση. Μια σειρά από απλές κινήσεις και ενέργειες θα σας οδηγήσουν στον ιδανικό φωτισμό του δωματίου – γραφείου.
• Επιλέξτε προϊόντα που παράγουν full spectrum φωτισμό ο οποίος πλησιάζει στον φυσικό (περιβάλλοντος κατά την ημέρα), και συντελεί στην μείωση της κούρασης των ματιών κατά την ανάγνωση.
• Οι λαμπτήρες φθορισμού παράγουν ιδανικότερο φωτισμό (για ανάγνωση) από τους λαμπτήρες πυράκτωσης.
• Ένας επιτραπέζιο πορτατίφ γραφείου παρέχει το πρόσθετο φως , εάν τοποθετηθεί στην σωστή θέση.
• Εάν δεν θέλετε να γεμίσετε το πολύτιμο χώρο του γραφείου σας με ένα πορτατίφ, επιλέξτε ένα άλλου τύπου φωτιστικό (όπως επιδαπέδιο πορτατίφ) που θα έχει τη δυνατότητα να εστιάσει τον φωτισμό στις περιοχές που θέλετε.
Στόχο θα πρέπει να αποτελεί η αναζήτηση μίας ομοιόμορφης έντασης φωτισμού στον χώρο, διότι οι αυξομειώσεις προκαλούν έντονα συμπτώματα καταπόνησης των ματιών.