Νέα

Στεκόμαστε , καθόμαστε σωστά αφαιρώντας πόντους από τη μέση

Οι επιπλέον πόντοι στη μέση , στη κοιλιά , στο γυναικείο σώμα γενικότερα ,  είναι «πονοκέφαλος» για πολλές γυναίκες. Πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα , αναφέρουν   πως δε χρειάζεται  μια γυναίκα να κάνει εξαντλητικές δίαιτες για να χάσει αυτά που δε θέλει ή δεν μπορεί. Είναι πολύ πιο απλό να αγαπήσεις το σώμα σου,  να μάθεις να στέκεσαι σωστά, να βαδίζεις σωστά και  κυρίως να αναδείξεις με τη σωστή στάση του σώματος  αυτό ακριβώς που είσαι .

Ένα απλό τεστ στο καθρέφτη σας θα σας βοηθήσει. Το σίγουρο είναι ότι  το να στεκόμαστε ίσια βελτιώνει την εμφάνισή μας. Με ποιον τρόπο; Όταν καμπουριάζουμε, συρρικνώνεται ο εσωτερικός όγκος της κοιλιάς και τα όργανα που βρίσκονται στην περιοχή πετάγονται προς τα εμπρός. Έτσι, με το να στεκόμαστε ή να καθόμαστε σωστά, μπορούμε να αφαιρέσουμε πόντους από τη μέση, καθώς επιτρέπουμε στα εσωτερικά όργανα να απλωθούν σε περισσότερο χώρο.

Φροντίστε να στέκεστε και να περπατάτε με σωστή στάση σώματος. Φανταστείτε τα πόδια σας ως δυνατές ρίζες στο έδαφος, σαν να φυτρώνουν προς τα κάτω. Με μία αντίθετη κίνηση, φανταστείτε την κορυφή του κεφαλιού σας να ανυψώνεται προς τα πάνω, σαν κάποιος να το τραβά ελαφρά με ένα σχοινί. Τραβήξτε τους ώμους σας μακριά από τα αυτιά σας και ελαφρώς προς τα πίσω. Είναι πολύ καλό για τον αυχένα και την πλάτη σας, και σας κάνει να φαίνεστε πιο ψηλή , πιο ευδιάθετη και σας δίνει την αυτοπεποίθηση μιας βασίλισσας.