Νέα

Συμβουλές για την σωστή στάση του σώματος

Το τέλος του καλοκαιριού συχνά προκαλεί άγχος στα περισσότερα μέλη της οικογένειας. Γονείς και παιδιά μπορεί να αγχώνονται για το καινούριο ξεκίνημα, για την αλλαγή σχολείου ή για την πιο απαιτητική τάξη που θα αρχίσει με τη νέα σχολική χρονιά. Τα παιδιά έχουν μια εξαιρετική ικανότητα να αντιμετωπίζουν τις αλλαγές αναφέρουν οι ειδικοί, και με τη βοήθεια των γονιών μπορούν πολύ πιο εύκολα να προσαρμοστούν και να ανταπεξέλθουν στη νέα σχολική χρονιά!

Ξεκινήστε λοιπόν,  να οργανώνετε το δωμάτιο και το χώρο που θα μελετάει το παιδί και εστιάστε  στη σωστή στάση του σώματος του παιδιού.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα παρακάτω σημεία :

– Συμβουλέψτε  το παιδί σας να «τραβάει» πίσω τους ώμους. Μια άλλη άσκηση σώματος είναι να «τραβά» το σαγόνι μέσα στο στήθος, πράγμα που βοηθά το σώμα να ευθυγραμμιστεί.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο γραφείο που θα μελετάει, στην καρέκλα και το κυριότερο στη θέση του υπολογιστή – τα μάτια πρέπει να είναι σε ευθεία με το ύψος της οθόνης του υπολογιστή. Τα πόδια του παιδιού πρέπει να πατούν στο πάτωμα και να σχηματίζουν (όπως και τα χέρια) γωνία 90 μοιρών.

Ενθαρρύνετε το παιδί να γυμναστεί. Οι δυνατοί κοιλιακοί και οι μύες της πλάτης βοηθούν το παιδί να την κρατά ίσια.

-Δώστε το καλό παράδειγμα, μιας και τα παιδιά μιμούνται τους μεγάλους. Γι’ αυτό, μην ξεχνάτε να έχετε κι εσείς τη σωστή στάση σώματος: ψηλά το κεφάλι, ίσια την πλάτη και μέσα την κοιλιά.