Νέα

Συμβουλή μαμάς για όλες τις ανυποψίαστες μαμάδες

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς  εμείς οι μαμάδες δίνουμε σημασία στην προετοιμασία του  παιδιού,  στην εμφάνιση του ,  στην αγορά σχολικών ειδών , στην ψυχολογία. Δίνουμε  επίσης  σημασία στις αθλητικές  δραστηριότητες και στις ξένες γλώσσες. Δυστυχώς ξεχνάμε την σκελετική υγεία του παιδιού μας.

Ξεχνάμε να ελέγξουμε την πλάτη του, τη στάση του, την κίνηση του. Όλα αυτά μας φαίνονται αυτονόητα μέχρι  που…  η σκολίωση θα χτυπήσει την πόρτα του σπιτιού μας. Τότε όλα αλλάζουν. Στην αρχή άκρως ανησυχητικά. Στη συνέχεια όλα παίρνουν την πορεία τους με πολύ επιμονή και  υπομονή.

Ο αιφνιδιασμός  και η δυσάρεστη έκπληξη σιγά – σιγά υποχωρούν. Νέα τάση, νέα στάση σώματος αρχίζουν να διαμορφώνουν τη νέα, υγιέστατη εικόνα του παιδιού μας.  Κάπου εκεί …. εμφανίζεται και το αίσθημα της ενοχής !! ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ  ΕΝΤΟΠΙΣΑ , ΔΕΝ  ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΤΗΝ ΣΚΟΛΙΩΣΗ ,  ΝΩΡΙΤΕΡΑ; Όλα αυτά κυριαρχούν, όταν όλα σιγά – σιγά ομαλοποιούνται , όταν όλα παίρνουν το δρόμο της συντηρητικής θεραπείας.

Όλα αυτά  για μένα έχουν περάσει. Εσείς  όμως, μπορεί να βρίσκεστε στην αρχή . Μπορεί να αγνοείτε το πρόβλημα. Μπορεί να το θεωρείτε ασήμαντο .   Ως μητέρα,   μέσα από την καρδιά μου, στέλνω  σε όλες τις μαμάδες  το μήνυμα: ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ, Η ΣΚΟΛΙΩΣΗΚΥΦΩΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΕΑΝ ΕΓΚΑΙΡΩΣ  ΔΙΑΓΝΩΣΤΕΙ… Ένας απλός έλεγχος σπονδυλικής στήλης μπορεί να σώσει τα παιδιά  μας από μεγάλη ταλαιπωρία και μεγάλα προβλήματα σε μεγαλύτερη ηλικία.

Καλή σχολική χρονιά !

 

Related Posts