Νέα

Θα αγοράσεις αθλητικά παπούτσια; Κάνε το τεστ πέλματος!

Όταν διαλέγουμε  αθλητικά παπούτσια υπάρχουν πολύ παράγοντες που πρέπει να γνωρίζουμε και να κατανοήσουμε. Το ιδανικό  αθλητικό παπούτσι πρέπει να επιλέγεται σύμφωνα με το κατά πόσο ταιριάζει στο πόδι και αναλόγως την δραστηριότητα στην οποία θα χρησιμοποιηθεί.

Αν νομίζεις όμως ότι τα κριτήρια επιλογής running παπουτσιών είναι η μόδα, η τιμή τους ή οι μεγάλες υποσχέσεις που πιθανόν μας δίνει ο εκάστοτε πωλητής τότε θα ξεκινήσεις λάθος το άθλημα σου . Και πολύ πιθανόν να σταματήσεις και πολύ γρήγορα τις προπονήσεις λόγω κάποιου τραυματισμού.

Θες να αποφύγεις λάθη που θα κοστίσουν χρήματα;

Θες να αποφύγεις λάθη που δεν θα σου επιτρέψουν να απολαύσεις το άθλημα  σου;

Κάνε άμεσα ένα πελματογράφημα: Μη ξεχνάς ότι  η πρόληψη απομακρύνει τον πόνο από τα πόδια και τη μέση, μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης πάθησης  και τον κίνδυνο    τραυματισμού.

Πέντε λεπτά (η διάρκεια ενός πελματογραφήματος) μπορεί να σου εξασφαλίσουν ασφάλεια  και άνεση.

Δεν πρέπει να επιλέγουμε τα αθλητικά  παπούτσια με βάση τη μόδα ή την ελκυστική εξωτερική εικόνα του παπουτσιού. Μία διαφήμιση μπορεί να μας  επηρεάσει αρκετά, αλλά δεν μπορεί να εξασφαλίσει την υγεία μας. .

Το πρώτο βήμα , λοιπόν, για να ξεκινήσουμε το τρέξιμο είναι πριν αγοράσουμε τα παπούτσια τρεξίματος, να επισκεφτούμε το κέντρο Scoliosis SLC, να κάνουμε άμεσα ένα πελματογράφημα, να μάθουμε περισσότερα για την υγεία των ποδιών και να ενημερωθούμε για τα κριτήρια επιλογής του σωστού τύπου παπουτσιών.

Το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό στο κέντρο Scoliosis SLC μπορεί να  δώσει απαντήσεις σε κάθε απορία  σας ,  να εντοπίσει προβλήματα και ανωμαλίες του πέλματος,  να εξασφαλίσει τη σωστή κατάσταση του πέλματος και να σας οδηγήσει στη σωστή επιλογή ενός αθλητικού  παπουτσιού.

Related Posts