Νέα

Θέλουμε Υγιή Παιδιά σήμερα και αύριο Υγιείς Ενήλικες

Oι μηχανικοί νόμοι για να χτίσουμε έναν πύργο, ισχύουν για να χτίσουμε και ένα σώμα. Προτεραιότητα
μας,  τα θεμέλια και οι γερές βάσεις του σώματος. Μέλημα μας,  η σωστή ανάπτυξη και η σωστή λειτουργία της σπονδυλικής στήλης . Μπορεί να μην το συνειδητοποιείτε αλλά στην σπονδυλική στήλη στηρίζονται τα πάντα,  το κεφάλι, τα άνω  και κάτω άκρα , όλα τα όργανα του θώρακα και της κοιλιάς . Πρόκειται για μια μεγάλη αλυσίδα κίνησης καθώς όλα τα μέρη της αλληλοσυνδέονται και το ένα μέρος επηρεάζει το άλλο.   Διαπιστώνουμε πόση δουλειά κάνει η σπονδυλική στήλη  μόνο όταν κάτι δεν πάει καλά, όταν εμφανίζεται το πρόβλημα στο σώμα μας.

Όλοι έχουμε ακούσει στο παρελθόν την φράση «Μην καμπουριάζεις παιδί μου»! Είναι συχνό και διαχρονικό φαινόμενο το καμπούριασμα της πλάτης των παιδιών. Οφείλεται στην σκολίωση και στην κύφωση, δύο παθήσεις που δεν είναι πάντα πολύ σοβαρές, αρκεί να τις εντοπίσουμε έγκαιρα. Μπορεί να συμβεί σε κάθε παιδί.

Προσοχή , λοιπόν ,  στα σημάδια: Εάν παρατηρήσετε, ότι το παιδί συνήθως κρατά τον έναν ώμο πιο ψηλά από τον άλλον, αν η λεκάνη του είναι ασύμμετρη ή η μία ωμοπλάτη προεξέχει περισσότερο από την άλλη, καλό είναι να επισκεφθείτε κάποιον ειδικό.

Νεαροί αθλητές με επίμονη ανεξήγητη χαμηλή οσφυαλγία ή σφικτούς οπίσθιους μηριαίους μύες πρέπει πάντα να εξετάζονται για την πιθανότητα σπονδυλόλυσης-σπονδυλολίσθησης.