Νέα

Το κινητό μπορεί να προκαλέσει πόνο και οστεοαρθρίτιδα

Ο  χειρισμός του κινητού τηλεφώνου μπορεί να προκαλέσει οστεοαρθρίτιδα σύμφωνα με έρευνα των επιστημόνων της Mayo Clinic στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Οι ερευνητές της Mayo Clinic έχουν ξεκινήσει την έρευνα για το θέμα αρκετά χρόνια πριν και σύμφωνα με την ερευνήτρια Kristin Zhao of Mayo Foundation for Medical Education and Research, οι κινήσεις που απαιτούμε να κάνουν οι αντίχειρες μας όταν κρατάμε το τηλέφωνό μας και γράφουμε σ’ αυτό φαίνεται πως είναι επιβλαβείς, διότι είναι μη φυσιολογικές κινήσεις των οστών του αντίχειρα και μπορεί να προκαλέσουν πόνο και οστεοαρθρίτιδα.

Η αμερικανική μελέτη συμπεριέλαβε μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου και διαπίστωσε ότι τα παιδιά αυτά διαβάζουν τουλάχιστον 95 λεπτά κάθε μέρα γραπτά μηνύματα. Ενώ, μία ακόμα έρευνα διαπίστωσε, ότι το 50% των εφήβων στέλνουν τουλάχιστον 50 sms και 1 στους 3 στέλνει πάνω από 100 μηνύματα ημερησίως, δηλαδή 3.000 κείμενα μηνιαίως. Όπως τόνισαν οι ερευνητές, από τις επαναλαμβανόμενες κινήσεις της πληκτρολόγησης μπορεί να προκληθεί βλάβη στον αντίχειρα, που θα οδηγήσει σε βάθος χρόνου σε αρθρίτιδα   θεωρώντας δεδομένο και την αλλαγή στη στάση του σώματος.