Νέα

Το Scoliosis Spine Laser Center στο στίβο των εξετάσεων

 

Οι πανελλήνιες εξετάσεις αποτελούν μια ψυχοπιεστική κατάσταση για τους εφήβους και το επίκεντρο της καθημερινότητας τους ειδικά στην τελευταία τάξη του λυκείου. Η πίεση από τους γονείς και τους καθηγητές, ο ανταγωνισμός, το φορτωμένο πρόγραμμα, καθώς και το ίδιο το σύστημα των εξετάσεων είναι κάποιοι από τους παράγοντες που προκαλούν άγχος στους μαθητές. Κυρίως όμως το άγχος αφορά τη διαδικασία της εξέτασης. Τα θέματα που θα πέσουν, το αν θα καταλάβει ο μαθητής την ερώτηση, αν θα θυμηθεί την απάντηση ή θα κολλήσει η σκέψη του είναι κοινές ανησυχίες των εφήβων. Κάτω λοιπόν από αυτές τις συνθήκες και με βάση την προσωπική ερμηνεία και κατανόηση των καταστάσεων, το άγχος είναι μια φυσιολογική αντίδραση του εφήβου, ο οποίος προσπαθεί να ανταπεξέλθει στην απαιτητική πραγματικότητα που δημιουργούν οι πανελλήνιες εξετάσεις.

Το σίγουρο είναι ότι οι πανελλήνιες δεν συνδέονται με την αξία των εφήβων μπορούν όμως να επηρεάσουν την σκελετική  υγεία του εφήβου. Για το λόγο αυτό , θα πρέπει κατά την περίοδο των εξετάσεων,   εκτός από την καλή ψυχολογία και την διατροφή του εφήβου, να εστιάζουμε και στην σκελετική του ανάπτυξη – υγεία.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα σπονδυλικής στήλης εντοπίζονται κυρίως την περίοδο των εξετάσεων, όταν ο μαθητής είναι αναγκασμένος να σπαταλά το μεγαλύτερο μέρος την ημέρας στη καρέκλα του γραφείου του. Ω ς γονείς θα πρέπει να βοηθήσετε το παιδί σας,  στην επιλογή του σωστού γραφείου και καρέκλας  ενώ θα πρέπει να προσέχετε εάν η στάση του σώματος στο γραφείο διαβάσματος,   επηρεάζει την σπονδυλική του στήλη .

Μια σειρά πραγμάτων καθορίζει και προσδιορίζει την ποιότητα ζωής μας. Μικρά αλλά σημαντικά πράγματα δίνουν αξία στη ζωή μας και αν κάποια πράγματα φαίνονται δύσκολα, σίγουρα το αύριο θα είναι καλύτερο. Άλλωστε, το αύριο, το μέλλον ανήκει στους σημερινούς μαθητές και στους υγιείς, ενεργούς πολίτες.

Το Scoliosis Spine Laser Center και φέτος βρίσκεται κοντά στους μαθητές της τελευταίας τάξης του Λυκείου και σε όλους εκείνους, που θα δοκιμάσουν τις δυνατότητες τους στο στίβο των εξετάσεων .

Η επιστημονική ομάδα του Scoliosis Spine Laser Center
  • σε καθημερινή βάση θα δίνει συμβουλές σε γονείς και μαθητές για τη σωστή στάση του σώματος την ώρα τους διαβάσματος.
  • ειδικός φυσικοθεραπευτής θα πραγματοποιεί ασκήσεις χαλάρωσης του σώματος. Η γυμναστική αναμφίβολα συμβάλει στη  τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος και στην …εκτόνωση του καθημερινού στρες!
Scoliosis Spine Laser Center
  • Προσυμπτωματικός Έλεγχος της σπονδυλικής στήλης για τυχόν παραμορφώσεις.
  • Συντηρητική  αντιμετώπιση των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης .

#πανελλήνιες#εξετάσεις#μαθητές#τελευταία#τάξη#Λύκειο