Νέα

TV, σώμα, υγεία και διατροφή

 

 

Οι έφηβοι που παρακολουθούν περισσότερες από τρεις ώρες τηλεόραση τη μέρα και «βομβαρδίζονται» από διαφημίσεις, μεταξύ άλλων για διάφορα ανθυγιεινά και παχυντικά φαγητά και ποτά, στη συνέχεια τρώνε περισσότερο “τζανκ φουντ” (χαμηλής ποιότητας φαγητό), από ό,τι οι συνομήλικοί τους που βλέπουν πολύ λιγότερη τηλεόραση.

Αυτό δείχνει μια νέα έκθεση της βρετανικής οργάνωσης αντικαρκινικών ερευνών Cancer Research UK, η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα μελέτη πάνω στη σχέση των τηλεοπτικών διαφημίσεων,  της διατροφής  και της στάσης του σώματος  που βασίσθηκε σε δείγμα 3.348 παιδιών και νέων ηλικίας 11 έως 19 ετών.

Η έρευνα αποκαλύπτει ότι η πολύωρη καθημερινή παρακολούθηση τηλεόρασης και διαφημίσεων έχει ως αποτέλεσμα ένας νέος να καταναλώνει μέσα στο έτος περισσότερα από 500 έξτρα σνακ (πατατάκια, μπισκότα κ.α.) και αναψυκτικά, από ό,τι θα έτρωγε και θα έπινε, αν έβλεπε λιγότερη τηλεόραση σημειώνοντας  ότι οι διαφημίσεις  κυρίως ωθούν τους νέους στο ανθυγιεινό φαγητό.

Ο  έφηβος που παρακολουθεί τηλεόραση,   θα πάρει την συνηθισμένη στάση στον καναπέ  ή στην καρέκλα και θα το ρίξει στο “τζανκ φουντ”. Αποτελεί άλλωστε, συνηθισμένη συνήθεια των νέων, οι οποίοι αφιερώνουν τόσο μεγαλύτερο  τμήμα του ελεύθερου χρόνου στη τηλεόραση.