Νέα

Ζητείται Ασβέστιο για γερά κόκαλα

Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της οστικής μάζας, που είναι απαραίτητη για να στηρίξει τον σκελετό.

Το σώμα σας  χρησιμοποιεί συνεχώς ασβέστιο στους μυς και τις νευρικές λειτουργίες καθώς και για να πραγματοποιήσει τις  λειτουργίες  της καρδιάς . Το  περισσότερο  ασβέστιο χάνεται μέσω των φυσιολογικών σωματικών διαδικασιών στα νεφρά και το  παχύ  έντερο, με μικρές ποσότητες να  χάνονται  με τον ιδρώτα και την αποβολή των μαλλιών, των νυχιών και του δέρματος.

Εάν η διατροφή σας δεν περιλαμβάνει επαρκές ασβέστιο για να αντικαταστήσετε αυτό που χρησιμοποιείτε, το σώμα σας θα τραβήξει από την αποθήκευση του ασβεστίου στα οστά, αποδυναμώνοντάς τα  και αυξάνοντας τον κίνδυνο θραύσης. Εκτιμάται ότι μόνο το 32% των ενηλίκων στις ΗΠΑ λαμβάνουν αρκετό ασβέστιο μόνο  από τη διατροφή τους  και ακόμη και με συμπληρώματα διατροφής οι περισσότεροι άνθρωποι ακόμα δεν λαμβάνουν επαρκή πρόσληψη ασβεστίου.

Διαιτητικές πηγές ασβεστίου

Με την κατανάλωση μιας διατροφής που περιλαμβάνει επαρκή ποσά από τις ακόλουθες τροφές, μπορείτε να διατηρήσετε ένα υγιές επίπεδο ασβεστίου μέσω διατροφής μόνο και χωρίς τη χρήση συμπληρωμάτων:

  • Γαλακτοκομικά προϊόντα (γιαούρτι, τυρί και γάλα)
  • Σκούρο πράσινο φυλλώδη λαχανικά (σπανάκι, μπρόκολο, και κειλ (μια ποικιλία άγριου λάχανου)
  • Φασόλια και μπιζέλια (tofu, φιστίκια, μαύρα φασόλια)
  • Ορισμένα είδη ψαριών (σολομός, σαρδέλες)
  • Άλλα τρόφιμα πλούσια σε ασβέστιο (πορτοκάλια, αμύγδαλα)

Εάν δεν τρώτε αρκετά από τα παραπάνω τρόφιμα ως μέρος της  καθημερινής σας διατροφής, τα συμπληρώματα ασβεστίου μπορούν να είναι μια βιώσιμη επιλογή για να εξασφαλίσετε ότι η  πρόσληψη ασβεστίου είναι επαρκής.

ΠΟΣΟ ΑΣΒΕΣΤΙΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ;

Οι προτεινόμενες ποσότητες ασβεστίου ανά ημέρα είναι οι εξής

Ενήλικες ηλικίας 19 έως 50 ετών: 1.000 mg – Άνδρες  ηλικίας  51 έως 70 ετών: 1.000 mg

Γυναίκες ηλικίας 51 έως 70 ετών: 1.200 mg – Ενήλικες ηλικίας 71 +: 1.200 mg